Amalina Peter in Intagram! #TeamSuriKurus

Isnin, 20 April 2015

Turun Berat Badan Selepas Bersalin dengan Herbalife, Kisah Saya

Bismillah.

Saya Coach Ina, dah turun total 12kg selepas bersalin dua kali, dan maintain! ALHAMDULILLAH.

Program Turun Berat Badan Selepas Bersalin dengan Herbalife memang awesome sebab Herbalife bukan hanya bantu untuk kurus, tapi juga bantu lengkapkan keperluan nutrisi badan. Sambil turun berat, sambil dapat nutrients secukupnya.

Dapat kurus.
Dapat shaping. (takde kulit menggelebeh)
Dapat shaping - saiz turun L ke S
Dapat tenaga dan cergas.
Dapat sihat.
Dapat kulit cantik.
Overall, semua sihat Alhamdulillah.

2011 - Bersalin anak first.
 Berat selepas bersalin 55kg.
Went to 49kg.



2013 - Bersalin anak kedua.
 Berat selepas bersalin 57kg.
Went to 51kg.



Maintain kurus selepas turun berat. Kulit pun makin sihat Alhamdulillah.

Tips Kurus Selepas Bersalin cara saya dengan Herbalife


1- Kena tahu berapa kalori yang badan anda perlukan, dan kena kira berapa maksimum yang anda boleh makan sehari.

Pengiraan berbeza ikut BMR anda. Pentingnya bila nak tahu calorie intake maksimum anda, supaya anda dah sedia maklum, dan boleh lebih berjaga-jaga dalam pemakanan harian. Berhenti berada di awang-awangan dan mula lihat dengan jelas supaya boleh turun berat tanpa stress.

COACHEE KAMI AKAN DAPAT MEALPLAN KHAS DAN COACHING COMPLIMENTARY!! Takde extra charge. Just join program Kurus kami sahaja. Jadi senang cerita jom join coaching ya.


2- No matter what, drink 4L keatas, air kosong sehari. 
Haramkan air lain-lain. So kalau nak tambah perasa bagi sedap tu, minumla Aloe + Teamix Herbalife. Memang known untuk menyedapkan air tanpa tambah kalori. Wahhhh.

Susu kite tak perlukan pun air manis, gula. Serious. Minum banyak plain water, makan banyak protein & healthy fat.

3- Ketahui kandungan kalori makanan anda. 
Jangan ambik tahu kalori je, kandungan kalori pun penting. 

Karbohidrat
Lemak
Protein
Fiber

Ni sama macam point nombor 1. Belajar, aware, ubah pelan-pelan. 

Makan BALANCE. Ada bfeeding Mom seronok guna alasan menyusu untuk makan aiskrim, desserts, dan sebagainya. Sedangkan yang diperlukan adalah nutrition and healthy calories. Tak kirala sebenarnya calorie intake kita tinggi atau rendah sikit, kalau makanan kita balance, kite tetap akan shape up!!

DON'T EAT LESS, EAT RIGHT.

4- Design mealplan untuk membantu kita makan terkawal dan sihat. 

Berapa Karbo perlu sehari?
Berapa Protein perlu sehari?
Berapa Lemak perlu sehari?
Berapa Fiber perlu sehari?

Kena tahu, pastu design mealplan ikut Daily Calorie Intake kita yang sepatutnya. Kalau menyusu boleh makan extra 500-700kcal. Sebab tulah dalam program kami orang menyusu boleh kurus tanpa kurg susu!

5- Jangan beli pakaian baru bila pakaian mula mengetat. Hahaha. Oke ini memang teknik berkesan. Gaining weight is expensive bila kita kena beli baju-baju baru yang muat. Hah!! Kalau dah agak-agak ketat sana sini tu, jangan beli baru. Lose weight je jawabnyeee :D Ini memang psikologi utama aku. Serious. Tak tipu. Demi kekalkan saiz, terus aku ada motivasi nak shape up secepat mungkin. Hehehe.

6- Exercise. As I mentioned dalam entry Fit Diary #1, exercise membantu aku secara psikologi untuk jaga makan. Die macam ala-ala bila kita pakai tudung kita jadi guarded akhlaq jugak sebab kita sedar kita pakai tudung. Bila exercise pun tetiba serba salah nak makan bukan-bukan kan. So exercise yukkk!

Boleh join SmartWorkout Fit Club Ladies Only di Setiawangsa oleh saya, atau ruju workout "Samantha Clayton Herbalife" di Youtube.


***************
Kelebihan Kurus Selepas Bersalin dengan Herbalife 

Dari tadi Coach ina ni sikit-sikit mention Herbalife je Herbalife je. Kalau tak guna Herbalife pun boleh kurus kan? Mak mak kita dulu tak payah Herbalife pun?

Ecewah. Saya tak tahulah Mak awak, Mak saya takde Herbalife tu yang naik berat badan sampai hampirrrrrr mencecah 90kg tu!! Heheh. Tapi Alhamdulillah la Mama dah turun berat semula dah kekal sihat langsing sampai sekarang usia dah mencecah 50 tahun.

Mama Saya
Okey back to topic.

Kelebihan #1: Produk Herbalife penuh nutrisi.  Bukan ubat kurus semata-mata. Jadi ia membantu memenuhi keperluan nutrisi semua orang, termasuk ibu-ibu. Bila ambil shake ni perasaannya memuaskan, menggembirakan, rasa cergas. Ada ibu-ibu ambik supplement dalam bentuk pill. Berbotol-botol supplement nya. Dalam Shake Herbalife dah ada semua vitamin dan mineral dalam 1 botol. Mudah!

Kelebihan #2: Tak payah sakit kepala kira kalori. Bila ambil program kurus Herbalife, shake dah rendah kalori tapi cukup mengeyangkan InsyaAllah. secara tak langsung membantu ibu-ibu mengawal pemakanan. Mealplan pun dah disiapkan oleh Coach Herbalife. Jadi ikut je.

Kelebihan #3: Turun berat, tegangkan kulit. Bukan kurus je tapi muka nampak tak sihat sebab kekurangan nutrisi ketika nak turun berat. Lama-lama muka nampak lebih tua. Kurus je kurus, tapi yang lain tak sihat.

Kelebihan #4: Tinggi protein. Semua ibu-ibu pun tahu betapa bestnya dan pentingnya protein untuk selepas bersalin dan menyusu. Ibu-ibu perlu sentiasa cukup protein kalau tak kulit lembik, susu pun kurang.

Kelebihan #5: BOLEH MAKAN NASI!!. Nasi ni wajib kot untuk ibu menyusu kan? Jadi jangan risau. Program Herbalife BOLEH makan nasi. Dan biasanya orang menyusu sepenuhnya siap boleh nasi 2x sehari lagi tauuu!! Haaa. Bestnya kurus Herbalife ni.

Nak mulakan Kurus Selepas Bersalin dengan Herbalife? 
boleh hubungi kami.

APA YANG ANDA AKAN DAPAT BILA ANDA BELI PRODUK HERBALIFE DARI KAMI :

1. Guideline penggunaan Herbalife yang sangat detail : detailing kalori, detailing cara bancuh shake yg paling sesuai untuk ibu-ibu, bahan apa sesuai letak dalam shake, nak makan nasi byk mana, nak makan ayam banyak mana, apa tips lain untuk kurus? Semua kami akan berikan. Hanya dengan beli Herbalife dari kami!! 

Mealplan ibu menyusu mcm mana? Kalau lapar mcm mana? 

Jadi janganlah beli Herbalife yang tak tahu asli ke tak, halal ke tak, kat mana-mana je tepape asalkan murah, pastu tak tahu pun guideline nak guna Herbalife secara terbaik. 

2. Support Group, Online Community : Kawan-kawan dalam Team SuriKurus sangat supportive dan saling membantu kawan-kawan untuk turun berat secara effective. Share resipi masak, resipi shake, tips kurus masing-masing. Kebanyakan coachee kami juga turun 3-7 kg dalam bulan pertama. Anda akan belajar sangat banyak dari mereka!

3. Berpeluang dapat hadiah, dapat recognition, dapat diskaun, dan dapat PASTI KURUS. Jadi jangan lepaskan peluang ni. 

WHATSAPP 0136280514 untuk mulakan

PROGRAM KURUS 30 HARI

COACH INA AB 0136280514
FACEBOOK : AMALINA PETER
INSTAGRAM: @amalinapeter_coach

Nurul Depp pun Turun Berat Badan Selepas Bersalin dengan Herbalife

Disclaimer to avoid confusion:
*Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds. 

*Product result is not typical. Individual result may vary.
*All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
*This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...