JUMLAH PENURUNAN BERAT DI BAWAH COACH INA AB TAHUN 2017

693KG

Amalina Peter in Intagram! #TeamSuriKurus

Rabu, 18 Disember 2013

Baby Wrapping Baby Ktan

Bismillah.

Aku masih tak berapa functional sangat untuk menulis blog. Jammed sangat otak. Tapi nak share jugak sebab Baby Wrap yang aku guna sekarang ni MasyaAllah sangat best!

Namanya Baby K'Tan Breeze. Moto nya: "The Baby Wrap without all the wrapping."

Asalnya aku mencari baby wrap since sebelum Amra dilahirkan lagi. Dah pernah ada anak pertama, so bila nak mai anak kedua ni, aku dah tahu serba sedikit things that I really really need, and things that I don't really need. 


KENAPA PERLUKAN BABY WRAP?

1) Certain tempat yang kita nak jalan sangat tak stroller friendly. Contohnya main shooping place aku adalah KLCC. Lift kat hujung-hujung, pastu orang Malaysia ni bukannya berakal sangat bab-bab nak bagi keluarga ber stroller naik lift dulu. Semua nak berebut sekali. So for things to change you have to change, aku pun memilih untuk baby wrap jela kalau pergi tempat-tempat macam ni.

2) Baby ni kadang-kadang kan susah nak tidur. Time Asiyah dulu aku dah berpengalaman terganggu kerja for 2-5 hours. WHY? Sebab dah siap-siap susukan, bila letak je nangis. Angkat balik, tidurkan balik, letak nangis lagi. WHATTTTTT??? T__T Penat tau. So bagi mengelakkan aku nangis sebab penat tak habis-habis,  kalau dakapkan ke badan je most of the time baby akan nyenyak terus tak bangun-bangun. Heheh. 

3) Kalau anak nak berdukung je pun kite boleh buat kerja lagi.

4) Bonding-bonding. Time wrap kat badan tu, baby boleh dengar heartbeat mommy, rasa warm body heat, and kalau dia terjaga dari tidur, dia akan pandang je muka kite. Seriously I have experienced.

5) Berguna sangat kalau taknak guna 2 strollers bila ada 2 anak. Bila si kakak nak tidur kat stroller, si adik kita ikat ke badan je. 


KENAPA BABY KTAN?

1) Carrier jenis kain, yang juga dipanggil baby wrap, menyerupai orang-orang kampung punya cara kendong anak, which is the best. Tak mengganggu development badan baby. Sometimes the best way is the traditional way.

2) It's safe and comfortable for mom and baby Subhanallah. Kadang tu baby carrier tak ngam dengan anak kita. Kepala terkeluar, menyebabkan kite kena pegang kepala anak kita walaupun dia dalam carrier. Takdelah handsfree sangat. Baby Ktan ni totally handsfree sebab boleh masukkan kepala baby dalam kain tu kalau dia tidur. Macam Kangaroo dah.





3) Kalau buat aktiviti lasak-lasak pun tak sedar ada baby tengah melekat dengan kita. Hahah. Seb baik cacing-cacing ni tak jatuh kat Amra -__-"




4) Boleh guna sekecil-kecil baby sampaila ke usia 2 tahun. So takdela nak kena beli lain for different age. Cuma bila baby tu less than 1 month lagi, maybe macam susah sikit sebab tak reti dan tak confident tengok anak dalam tu. Tp once baby have developed full stretch on their legs, dah boleh buat position macam yang aku selalu pakai ni. Best sangat Alhamdulillah.








Poster Info Baby Ktan


Baby Ktan Breeze, ada lubang-lubang. So perfect dengan cuaca Malaysia yang 30 Degree Celcius ni. Jangan beli yang bukan Breeze. Kesian anak tu kena kukus berpeluh-peluh haa. T__T



Untuk pembelian Baby Ktan Malaysia hanya melalui JASMINE LOVE 0192186919



HERBALIFE MOM
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...