Amalina Peter in Intagram! #TeamSuriKurus

Selasa, 15 Ogos 2017

The Introverts Business Women

Kali ni saya nak share personal story tentang what it's like to be me, an Introverts business women.

Selama ni saya malas nak buat entry pasal ni sebab saya rasa, kalau orang yang tak faham mesti akan rasa apa yang saya akan ceritanya ni : melebih-lebih, mengada-ngada, kalau dan anti social tu takyahla nak justify, or mcm freak. Haha boleh takkk banyak betul negative things dalam mind bila nak open up how I really feel. 

But after years of able to manage my 'different' self, kali ni saya ready nak tulis. WHAT ITS LIKE TO BE ME. Saya pun perasan ramai jugak introverts macam saya, yang rasa something 'wrong' dengan diri mereka, thus makes people like us feel kurang confident, rasa loser, rasa teruk sebab tak pandai bersosial. Disebabkan saya pernah lalui benda tu, jadi marilah saya share journey saya. 

STORIES

THE BEGINNING

Asalnya dulu saya nak buat bisnes Herbalife sebab: 
1. Nak jadi surirumah yang kaya. Duduk rumah, lipat baju, duit banyak. Hahah.
2. Nak jadi kaya usia muda. 
3. Time freedom. Takde boss, masa saya untuk saya sendiri atur. 

Ni reasons saya nak jadi Herbalife Coach dulu. So saya pun kerja kerja kerja. Time tu tak perasan pun introverts ke extroverts ke tak tahu pun istilah tu. Yang saya tahu, saya ada natural bi*ch face, muka sombong dan serious yang membuatkan orang takut nak dekati. At least itu apa yang orang ramai bgtau saya la based on their first impression. 

Waktu ni pun saya dah ada perangai cepat nangis dalam crowded place (Herbalife events). Saya ingat saya kuat nangis. Saya akan sedih tanpa sebab kalau berada dalam crowded place tanpa kawan. Okey, mcm pelik betul minah ni. Whatever la saya tak fikir apa-apa time tu. Rasa mengada-ngada je. 

So 5 years later, Alhamdulillah dengan izin Allah saya kecapi impian saya untuk jadi SURIRUMAH BERDUIT, KERJA KAT RUMAH, TAKDE BOSS. Tanpa sedar level saya dalam Herbalife pun dah capai antara position tertinggi di Malaysia, Presidents Team. 

THAT ENDLESS AWKWARD FEELING AFTER ACHIEVING PRESIDENTS TEAM

Lepas jadi Presidents Team, waktu tu crowd Herbalife semakin mengenali saya. Orang tegur kat mana-mana, dalam Herbalife event orang tegur, orang excited nampak, orang nak ambik gambar tanpa putus. Mula-mula saya boleh la berlakon, walaupun selalu fail jugak. Mesti jadi mcm sombong jugak. Tapi makin lama tu makin stress. T__T Sebab saya cuba nak jadi friendly macam mana pun, saya akan end up stress dan letih sangat sampai muka bi*ch face saya pun muncul. Hahah. Adoiii. 

And really, endless senyum dan berbual kosong dengan orang yang saya tak kenali atau tak kenal sangat ni sangat exhausting. Saya rasa saya mcm overused, stress, worn out. Penat sangat setiap kali balik dari crowded place.

Saya tahu ada orang rasa saya sangat sombong, espescially yang approached saya waktu-waktu yang tak berapa sesuai hehe. Saya cuba tau tp makin lama makin stress. Last sekali saya fikir, 

"I didn't work hard in Herbalife to become a celebrity. I just want to be a successful housewife." T__T 

YEARS Of SELF BLAMING

Ofcourse, saya tak salahkan sesiapa. Waktu tu saya fikir, 

"I should be more friendly." 
"I am a bad person sebab tak boleh nak be nice sangat dengan stranger." 
"I should be more like this person, sangat mesra." 
"I should learn to be a better leader by being good at mingling around." 
"This is my responsibility as a leader."

Ye, saya rasa saya orang yang tak baik, not nice, sebab tak pandai buat baik dengan orang. I told myself those things everytime. Makin lama saya makin negative, makin cepat sedih, makin unstable, makin fragile, makin tak firm, makin weak. I was so weak, it affected my work :(. Because I was trying to be someone else other than me, kan. 

BACA BUKU : INTENTIONAL LEADESHIP by Jane A.G. Kise. 

Saya highlight saya perenggan di bawah kenapa saya pilih buku ni.


Most executives lead with a purpose. Yet many lack self-knowledge, failing to recognize the limitations that accompany their strengths. They drive forward too boldly, unwittingly creating the potential for one slip or bump along the way to diminish their work and the respect of those they lead. That lack of self-knowledge may threaten a once-promising career. 
Intentional leaders, however, learn to focus not only on what they plan to accomplish, but how they will lead others to get there. They examine their strengths and identify their weaknesses. In this process, they become the kind of leaders employees want to follow. First though, they need to understand how to reach that point. 
In Intentional Leadership: 12 Lenses for Focusing Strengths, Managing Weaknesses, and Achieving Your Purpose, Jane A. G. Kise introduces the 12 Lenses for Leadership—a framework developed from extensive research on personality type and emotional intelligence that offers a meta-analysis of the essential tasks and attitudes of successful leaders. 
Through these lenses, you will learn:How personality type informs decision makingHow to identify and then compare your strengths and values to good leadership practiceHow to identify your potential weaknesses and blind spotsHow to use your strengths and weaknesses to optimize your leadership styleWith a provocative analysis and yet clear guidance,simple framework, Intentional Leadership helps you align your purpose and actions to achieve your true potential as a leader. 

Basically, buku ni menjanjikan ia membantu saya mengenali dan menggunakan STRENGTH dan WEAKNESS saya, dan juga individual dalam team saya. Anyway, waktu tu saya tengah focus diri saya, sebab saya rasa loser sangat time tu. Saya pun baca buku tu untuk identify apa strength dan apa weaknesses saya. 

MENGENALI DIRI SENDIRI

Dari buku (penulisannya agak academic writing sikit, maybe boring untuk yang tak minat membaca tapi sangat awesome bagi saya), saya belajar 

- siapa saya
- apa kekuatan saya
- apa kelemahan saya
- apa cara terbaik untuk saya deal dengan diri sendiri
- apa cara terbaik untuk saya berjayakan diri sendiri

Yes buku tu sangat detail, it explains how you coach yourself! 

And this is what I learnt about myself:

1. I am an INTROVERTS. Introverts is my stronger mental strength. (introverts pun ada 8 jenis, so just because you are introverts too, doesn't mean we are the same)
2. Serious, quietly forceful, persevering
3. Concern with work that will help in the world and inspire others 
4. I am at my best when caught up in inspiration and creating ways to empower self and others to lead more meaningful lives.
5. Reserved outer life, spontaneous inner life
6. Planning ways to help people improve
7. Seeing complexities and hidden meaning
8. Planful, independent, academic learning
9. Being restrained, careful, and planning in outward action
10. Aligning work with a standard of perfection
11. Pursuing and clarifying my standard of perfection
12. Taking long view
13. Concentrate on how my development goals will benefit others
14. Need quiet atmosphere and minimal interruption to form best ideas
15. Focus on single question or goal

Dari point-point diatas, saya sedar, saya telah spend terlalu banyak masa dan tenaga untuk cuba menjadi 'friendly' dan 'spontaneous' dan 'mesra', saya telah tolak tepi semua kekuatan diri saya. T__T

I have so many strength!! (We all do). From this book, I understood that I can change so many things around me, help more people, and earn more money, by using my brain and heart more, instead of trying to be friendly and nice. 

So sejak tu, saya pun buang semua misconception tentang diri saya, saya terima diri saya seadanya no matter how weird I can be, and focus my energy on really really utilizing my strength as stated above.   

Lepas tu saya jadi lebih tenang dan tak pemarah dah Alhamdulillah. :) 

WHAT IT'S LIKE TO BE ME

Setiap orang tu berbeza, even introverts pun tak semua sama. Let me walk you through it, how I feel and what I see, bila di dalam crowded place :

(Maybe some of you rasa saya over, atau mengada-mengada, trust me - we tried. And still trying)

1. Saya sentiasa jalan tunduk, sebab my first instinct is to always avoid eye contact, a smile, and a conversation. Kalau saya angkat kepala, nampak muka yang saya kenal, saya akan terus tegur orang tu supaya saya 'selamat dari orang lain'. Berbual dengan orang yang saya kenal adalah zone selamat saya.

2. The moment ada orang senyum je, saya okey je senyum balik tapi akan cepat-cepat cari jalan keluar untuk avoid conversation. Sebenarnya saya tak tahu nak buat apa. Imagine red alert dalam mind saya. *RED ALERT RED ALERT!! A STRANGER IS SMILING!!*. Then you prayed, "Please don't come to me please don't come to me."

3. Bila orang cakap "Hi" dan mula bersembang, saya boleh bersembang sikit jugak, tapi otak saya tengah ligat fikir: 

apa cara yang betul untuk berbual? 
nak cakap apa lg? 
apa yang betul apa yang salah? 
Macam mana nak bersembang dengan orang ek? 
Am I making my natural bi*ch face? I hope not. Because I'm trying my best to be nice here. 

At the same time saya akan cari 'exit' way dari conversation tu sebab saya dah penat fikir semua soalan diatas. 

Tapi ada jenis orang yang boleh buat saya instantly selesa jugak. Memang powerla orang jenis ni. Manusia tu ada yang akan melengkapi, so ada juga stranger yang terus buat saya rasa masuk safe area.

4. Saya sentiasa takut tersalah cakap, dan saya akan fikir 3 hari tentang apa yang saya salah cakap tu. Kadang-kadang 3 tahun. Ye. Over kan. Saya pun menyampah dengan diri saya bab tu. Hahah. Sometimes bila ada flashback of the small talks I regretted, I was like, "Dude!! Dah 3 tahun kot!! Takkan nak play cerita sama lagi!!" *tutup tv*

5.  Saya punya first instinct dalam crowded place juga adalah mencari orang yang saya kenal dan selesa. Saya akan letak anchor kat orang tu, duduk bersembang dengan dia sorang je supaya saya boleh avoid orang lain. Heheh. Ampun yeee. 

6. Usually lepas balik dari crowded place, saya kena ambil masa 3 hari untuk reset mind. Saya akan confuse, rasa diri saya salah, rasa semua yang saya buat salah. Jadi selalu saya kena ada private quiet alone moment beberapa hari untuk kukuhkan balik vision saya, dan jelas balik apa saya perlu buat. 

Semua keadaan diatas tidak berlaku sekiranya anda kawan saya. Jadi kalau saling mengenali tak kiralah kenal 100% media sosial je tak pernah jumpa, atau pernah jumpa, saya akan automatik selesa je. 

Bila saya selesa, saya pun cakap tak berhenti. Hehehe.

HOW CAN YOU HELP

Few extroverted friends tanya, macam mana nak buat orang macam kami selesa?

- Tak perlu buat apa-apa pun. Kami selesa je dengan apa cara orang sekali pun. 
- Just JANGAN JUDGE kami, dan jangan nasihat kami untuk berubah. 
"You should go out more often" 
"You should meet more people more often"
"You should.....??"
- Don't judge us, don't try to change us
- Just like how we don't expect you to change, we don't ask you to shut up, and we don't judge you for being annoyingly friendly. Hehehe.
- Just be yourself. Because most of the time, I am comfortable being around extrovert friends. I feel safe, I don't have to create conversation (since you conquer it all, which is awesome for me), and I don't have this extreme tiredness due to post-conversation-effect because you did all the talking. 
- the thing is, semua orang jadi diri sendiri je dan jangan harapkan orang lain berubah. DONE. SEMUA PUN BAHAGIA KALAU MCM TU. 

MY ADVICE TO FELLOW INTROVERTS

- Being an introverts is not an excuse for us to fail at something. Because sometimes we misunderstood ourselves. 
"Oh aku introverts so aku takkan berjaya buat benda tu."

- Don't be like "Introverts and proud" kalau takde value untuk dibanggakan pun. Pendek kata, jangan syok sendiri. 

- Despite being an introverts and socially awkward, always try our best to put value in ourself and in other people (our own ways). Being introverts does not mean we have the right to be selfish and syok sendiri sepanjang masa. We have our own ways to raise our value - so work being a person with value. 

- We have many strength: GREAT WRITING, MAKING SPEECH, STRONG IDEAS, STRONG FOCUS, WORK SILENTLY, STRONG STRUCTURED ACTION PLAN, CREATIVE, GOOD FRIEND. and many more. Focus on those instead of our socially awkward weakness. 

- Don't beat yourself up if you think you're socially awkward. You are not a problem, you are not a disease, you are not 'wrong', you are not a freak. You're just you. :)

- When someone ask you to change, focus on your strength. 

Selasa, 8 Ogos 2017

Beli Herbalife Online Malaysia

Adakah anda sedang mencari produk Herbalife? 

Nak beli/order produk Herbalife di Malaysia? 

Kami akan memudahkan anda!

PENGHANTARAN HERBALIFE PANTAS DI SELURUH MALAYSIA!

Pembelian TERMASUK SERVIS dan COACHING

Hubungi kami sekarang:
WHATSAPP 0136280514
Facebook : Amalina Peter
Instagram : @amalinapeter_coach

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kami boleh hantarkan produk Herbalife anda di setiap bandar, daerah, negeri, di seluruh Malaysia. 

Kami telah menguruskan ratusan pelanggan Herbalife dari Perlis hingga ke Sarawak. Semuanya termasuk coaching dan servis online. 

Servis kami sebagai PENGEDAR PRODUK HERBALIFE dan COACH HERBALIFE merangkumi semua daerah dan negeri seluruh Malaysia : 

Herbalife di
- Kuala Lumpur
- Ampang
- Shah Alam, Kajang, Bangi, Puchong, Gombak, Subang, Klang, Seri Kembangan, seluruh Selangor
- Johor Bahru, Batu Pahat, Kota Tinggi, Segamat, seluruh Johor
- Melaka
- Seremban, Port Dickson, Nilai, seluruh Negeri Sembilan
- Ipoh, seluruh Perah
- Wangsa Maju Setiawangsa Setapak Sri Rampai Ulu Kelang 
- Kuantan, seluruh Pahang
- Kota Kinabalu, seluruh Sabah
- Kuching, Miri, Bintulu, Sibu, seluruh Sarawak
- Kuala Terengganu, seluruh Terengganu
- Putrajaya
- Perlis
- Penang
- Machang, Kota Bharu, seluruh Kelantan
- Alor Setar, seluruh Kedah

*kami berpengalaman menhantar produk dan memberi servis coaching pada semua bandar/daerah diatas.

Untuk maklumat lanjut boleh WA kami di 0136280514

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Memilih produk Herbalife yang sesuai untuk anda


Herbalife Formula 1 Shake

Hidangan yang menyihatkan dengan 19 vitamin, mineral dan nutrien perlu dalam 6 perisa yang lazat untuk menyokong pengurusan berat badan anda.

  • Hidangan sihat untuk nutrisi seimbang
  • Menguruskan berat badan, menjadi lebih sihat
  • Dapatkan 9g protein dan serat yang menyihatkan
  • Beri khasiat kepada badan anda dengan Nutrisi Selular
  • 9 gram protein soya yang menyihatkan dalam setiap hidangan.
  • Mengandungi antioksidan vitamin C dan E.
  • Mengandungi Aminogen®†, plus bromelain dan papain,untuk menyokong pencernaan protein.
  • 0 kolesterol; 0 trans lemak.



Shake Formula 1 meliputi soy protein soya, serat dan nutrien perlu yang membantu menyokong metabolisme, pertumbuhan pembaikan selular, dan pengeluaran. Terdapat dalam 6 perisa lazat.



Herbalife Whey Protein

Suplemen protein tanpa lemak untuk mengawal rasa lapar dan pengurusan berat badan yang sihat. 

  • Membantu dan membina jisim otot tanpa lemak
  • Boleh membantu meningkatkan aktiviti antioksidan vitamin anda*
  • Pycnogenol® menyokong pengeluaran tenaga selular, fungsi vaskular dan sistem imun*
  • Botanikal, nutrirn dan antioksidan terpilih yang berkuasa
  • Protein lengkap, mengandungi sermua 9 asid amino perlu.
  • sumber asid amino sisteina dan metionina, penting untuk membina otot.
  • Mengandungi tiada lemak, karbohidrat, kolesterol, garam, gula atau pemanis.
  • membantu anda menjadi kenyang lebih lama, memudahkan pengurangan berat badan.

Badan memerlukan protein untuk mengekalkan jism otot tanpa lemak dan mengawal rasa lapar. Tetapi bagaimanakah cara terbaik untuk mendapatkan preotein secukupnya tanpa lemak dan kalori yang tidak diperlukan? Blended Soy and Whey Protein Powder mengabungkan soy dan whey untuk membantu memuaskan rasa lapar dan menyesuaikan pengambilan protein anda secara peribadi. 





Herbalife TC Formula

  • Membantu meningkatkan kadar metabolik semasa rehat.
  • Merangsang tenaga tanpa menyebabkan iritasi dan keresahan.
  • Mengandungi beberapa jenis herba yang membantu badan anda kekal sihat dan aktif sepanjang hari.
  • Dengan manfaat polifenol teh daripada ekstrak teh hijau, teh hitam dan teh oolong.
Mengandungi bahan-bahan herba membantu anda kekal sihat dan aktif.


Herbalife Teamix (Perisa Lemon / Peach)

Tea-mix segera yang lazat dan berkalori rendah membantu anda agar sentiasa bertenaga dan segar semasa anda menguruskan berat badan anda. 
  • Dapatkan peningkatan tenaga 
  • Nikmati kebaikan the hijau
  • Menguruskan berat badan anda
  • Rendah kalori dan kaborhidrat 
  • Dapatkan peningkatan tenaga
  • Nikmati kebaikan teh hijau
  • Menguruskan berat badan anda
  • Rendah kalori dan kaborhidrat
Tea Mix yang menyegarkan boleh dihidang sejuk atau panas, membantu anda mengekalkan tenaga semasa anda menguruskan berat badan anda. Alternatif hebat kepada soda atau kopi, Tea Mix boleh didapati dalam 2 perisa: Lemon & Hibiscus, Peach.

     

Chocolate Peanut Protein Bar

Bar kenyal dirumus dengan sebatian protein soya dan wei, serat sihat dan 23 vitamin dan mineral, boleh membantu mengekalkan tenaga dan selera anda. 

  • Menggalakkan pengurusan berat badan yang sihat 
  • memuaskan rasa lapar anda
  • Dapatkan12g protein dalam setiap bar
  • Menggalakkan pengurusan berat badan yang sihat 
  • memuaskan rasa lapar anda
  • Dapatkan12g protein dalam setiap bar

Semasa menguruskan berat badan atau mengekalkan kesihatan anda, anda memerlukan snek sihat yang serasi dengan gaya hidup anda yang sibuk. Bar Protein Herbalife mengandungi 12 gram protein, tambah vitamin dan mineral untuk membantu anda mengawal selera dan meningkatkan tenaga anda. 




CELACTIVO

Celactivo ialah suplemen kesihatan yang dirumuskan dengan asid alfa lipoik dan vitamin B untuk menyokong proses metabolik normal dan menyediakan perlindungan antioksidan untuk badan. Ia juga mengandungi aloe vera untuk meningkatkan penyerapan mikronutrien.

  • Menawarkan manfaat asid alfa lipoik sebagai sumber antioksidan untuk mencegah kerosakan selular
  • Membantu mengembalikan antioksidan intraselular seperti Vitamin E dan Vitamin C di dalam badan
  • Mengandungi aloe vera yang membantu badan menyerap mikronutrien
  • Ditambah dengan vitamin B untuk metabolisme tenaga bagi menyokong gaya hidup yang sihat dan aktif
  • Dalam bentuk kapsul sayuran.
• Membantu mengembalikan antioksidan intraselular seperti Vitamin E dan Vitamin C di dalam badan
• Mengandungi aloe vera yang membantu badan menyerap mikronutrien
• Ditambah dengan vitamin B untuk metabolisme tenaga bagi menyokong gaya hidup yang sihat dan aktif
• Dalam bentuk kapsul sayuran.
Celactivo mengandungi asid alfa lipoik, antioksidan universal untuk melawan radikal bebas di dalam badan dengan mengitar semula antioksidan yang lain di dalam sel. Tambahan pula, Celactivo juga mengandungi aloe vera untuk membantu badan menyerap mikronutrien. Ia juga ditambah dengan vitamin B untuk metabolisme tenaga bagi menyokong gaya hidup yang sihat dan aktif.


Herbal Aloe Concentrate

  • Diperbuat daripada aloe vera dan mengandungi enzim dan vitamin. 
  • Mengandungi bunga kamomil yang menenangkan. 
  • Cara yang positif dan menyegarkan untuk memastikan anda mengekalkan pengambilan air yang mencukupi. 
  • Pertimbangkanlah untuk menggantikan minuman ringan dengan Herbal Aloe Concentrate Mix untuk membantu anda meminimumkan pengambilan gula.
  • Boleh dinikmati sebagai suplemen kepada diet harian anda.
Minuman yang tulen dan menyegarkan yang diperbuat daripada aloe vera untuk membantu mengekalkan kesejahteraan umum.
Herbal Aloe Concentrate Mix diperbuat daripada tumbuhan aloe yang mengandungi enzim semula jadi, vitamin, mineral, dan asid amino. 


Mixed Fiber with Inulin

  • Mengandungi serat larut dan serat tidak larut yang baik.
  • Setiap hidangan membekalkan 5g serat daripada 20-30g pengambilan serat harian yang disyorkan.
  • Boleh dinikmati dengan air atau ditambah ke dalam shake, jus atau minuman kegemaran anda!
Mixed Fibres with Inulin Powder Drink – Perisa Epal adalah sumber serat larut and serat tidak larut yang baik. Serat tidak larut menyokong pergerakan usus.
Banyak diet moden kekurangan serat yang mencukupi, yang penting untuk pengurusan berat badan dan kesihatan usus. Serat larut memperlahankan pergerakan makanan dalam system pencernaan dan memberi rasa kenyang.


Green Tea Mix (Perisa original / Pomegranate

  • Diekstrak daripada tumbuhan semula jadi
  • Minum teh hijau sabagai cara alternatif untuk menyokong hidrasi harian
  • Membantu aktiviti antioksidan badan
  • Hanya 3 kalori setiap hidangan
  • Enak diminum panas atau sejuk
  • Mudah dibawa ke mana-mana dalam bentuk serbuk 
  • Diekstrak daripada tumbuhan semula jadi
  • Minum teh hijau sabagai cara alternatif untuk menyokong hidrasi harian
  • Membantu aktiviti antioksidan badan
  • Hanya 3 kalori setiap hidangan
  • Enak diminum panas atau sejuk
  • Mudah dibawa ke mana-mana dalam bentuk serbuk
Green Tea Mix diekstrak daripada daun teh hijau  (Camellia sinensis). Ia mengandungi aroma semula jadi. Green Tea Mix enak diminum panas atau sejuk.
Teh hijau mengandungi  polifenol yang merupakan antioksidan yang kuat. Antioksidan membantu  melawan radikal bebas, melindungi sel-sel daripada mengalami kerosakan.  Radikal bebas yang terlampau banyak boleh mempercepatkan proses penuaan, dan juga menjejaskan kesihatan.



Guarana

  • Kaya dengan antioxidant. 
  • Mengandungi kafein yang wujud secara semula jadi untuk memberi rangsangan lembut yang memudahkan anda bertenaga. 
  • Kafein yang wujud secara semula jadi membantu meningkatkan kecergasan dan membaiki prestasi tugasan. 
  • Membancuh dalam air dengan segera.

Cergaskan diri dengan sebatian teh guarana, oren pekoe dan teh hijau yang merangsangkan.
Teh segera yang merangsangkan ini mangandungi kafein yang wujud secara semula jadi dari guarana dan oren pekoe untuk membantu anda berasa bertenaga dan cergas. 


 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nak beli/order produk Herbalife di Malaysia? 

PENGHANTARAN HERBALIFE PANTAS DI SELURUH MALAYSIA.

Hubungi kami sekarang:
WHATSAPP 0136280514
Facebook : Amalina Peter
Instagram : @amalinapeter_coach

Jumaat, 4 Ogos 2017

Pakej dan Senarai Harga Produk Herbalife Malaysia 2017

Untuk rujukan anda yang mencari, berikut adalah senarai harga produk Herbalife Malaysia untuk tahun 2017.


produk herbalife malaysia

harga herbalife malaysia

Produk Herbalife memang banyak!

Walau bagaimana pun, produk Herbalife ni perlu dibeli ikut consultation coach untuk advise produk terbaik untuk anda, bersesuaian dengan BAJET dan KEPERLUAN anda.

Boleh WA kami, Coach InaAb, 
Pengedar Herbalife Malaysia 0136280514

Pakej Herbalife kami terdiri daripada: 

PAKEJ TURUN BERAT BADAN DENGAN HERBALIFE

PAKEJ SARAPAN SIHAT HERBALIFE

PAKEJ KURUS SELEPAS BERSALIN HERBALIFE

PAKEJ TINGKATKAN TENAGA

PAKEJ SPORTS NUTRITION / POST WORKOUT MEAL

PAKEJ NUTRISI SIHAT HARIAN

Setiap pakej tu anda boleh dapatkan pakej HERBALIFE BAJET, MEDIUM, DAN ADVANCE. Ikut kesesuaian anda. Pastikan anda bincang dengan coach ya :)


Pembelian Herbalife melalui Coach seperti kami juga akan membuka peluang untuk anda mendapat diskaun lebih tinggi (*mengikut cara yang sah).


TESTIMONI HERBALIFE TERKINI , ramai yang telah mendapat hasil dari coaching kami! : 
http://amalina-peter.blogspot.my/2017/07/testimoni-herbalife-malaysia-mayjune.html
http://amalina-peter.blogspot.my/2017/04/testimoni-herbalife-terbaru-bersama.html


NAK BELI HERBALIFE MURAH? :
http://amalina-peter.blogspot.my/2017/01/nak-beli-herbalife-dengan-harga-murah.html

CARA BELI HERBALIFE ONLINE :
http://amalina-peter.blogspot.my/2016/08/cara-beli-herbalife-online.html


Coach InaAb, 
Pengedar Herbalife Malaysia 0136280514

Nak Beli Herbalife di Mana?

Ramai juga rupanya yang mencari DI MANA NAK BELI HERBALIFE?

Yang penting kena tahu nak beli Herbalife PERLULAH DARI COACH YANG SAH. Jangan beli dari medium yang tidak ada manusia atau tak nampak manusianya, sebab kalau mcm tu siapa nak guide makan produk?

NAK BELI HERBALIFE DIMANA?

1. Beli Herbalife dari pengedar / Coach yang sah. 

Boleh hubungi kami Coach InaAb 0136280514 untuk mulakan.

Our Profile:
Instagram @amalinapeter_coach.


Lebih lanjut tentang Program Turun Berat Badan kami : PROGRAM TURUN BERAT BADAN HERBALIFE

Anda mencari Coach Kurus khas WANITA? : COACH TURUN BERAT BADAN WANITA

2. Beli Herbalife direct di myherbalife.com (dapat diskaun ahli, berpeluang untuk naik tangga diskaun lebih tinggi juga) *bersyarat!!*

Syaratnya? Anda tetap perlu ada coach Herbalife untuk daftarkan anda. Tak boleh daftar sendiri. 

Rujuk link ni :  http://amalina-peter.blogspot.my/2016/08/cara-beli-herbalife-online.html

Memang senang je prosesnya.

Langkah 1 : WHATSAPP kami 0136280514, kata nak daftar account online tu. Kena bayar yuran juga untuk aktifkan account.
Langkah 2 : Kami akan uruskan pendaftaran anda. Dalam beberapa minit je anda dah boleh buat pembelian tanpa had di website Herbalife.

TIPS BELI HERBALIFE

agar anda tidak tertipu/tidak membazir/dapat turun berat badan dengan seronoknya

1. Beli dari Pengedar Herbalife atau Coach Herbalife yang memaparkan muka & siapa diri mereka. 


Kenapa kena beli dari orang yang WUJUD?

A) Yakin tak kena tipu. Herbalife mahal kan. :)

B) Supaya nampak Coach tu kurus betul tak, walk the talk tak, betul-betul fit dan layak jadi Coach tak.

Entah-entah yang jual tu orang yang tak kurus-kurus duduk belakang komputer fikir nak jual banyak-banyak produk padahal sendiri pun tak kurus-kurus? Macam manalah anda nak kurus kalau 'Coach' anda pun tak kurus kan.

C) Confirm dapat produk Herbalife yang asli/original. 

D) Kalau ada masalah, boleh ganti/tukar produk. You are protected. 

Tapi hakikatnya Coach yang sah memang takkan jual produk bermasaalah pun. Kalau anda beli kat mana-mana tempat yang bukan real Coach, sekali dapat shake yang berketul-ketul, rasa tak sedap, siapa nak tolong? Diri sendiri jela tanggung.

E) Coach yang wujud ni biasanya orang yang committed nak serve Coachees untuk dapat result terbaik. Anda akan dapat service tip top TANPA BAYARAN TAMBAHAN!!


2. Beli dari Pengedar Herbalife atau Coach Herbalife yang komited

Apa yang anda akan dapat bila beli Herbalife dari orang yang komited?

A. Dapat result!!

B. Cara bancuh produk, cara buat shake sedap, resipi masakan, semua kita lalui bersama. Best tau. Daripada beli kat mana-mana website pastu krikk krikk je takde orang tolong.

C. Dapat diskaun tertentu yang sah, seumur hidup pulak tu. Dahla dapat diskaun, boleh dapat hadiah, boleh dapat reward wang tunai, berpeluang dapat diskaun tertinggi.

Tapi saya nak beli Herbalife dengan harga murah?

Boleh bincang dengan Coach. Kalau anda boleh ikut syarat, ada cara sah untuk dapat murah. Tapi kalau permintaan anda tak reasonable sangat pun, kami tak boleh tolong lah.

Kami dah bantu ratusan orang untuk turun berat badan dengan sihat. Ramai juga yang dah beli Herbalife dari tempat lain tapi asyik tak dapat result, last-last cari kami juga. Anda tak perlu ulangi kesalahan mereka.

Mula Herbalife di sini terus jom :)



Nak beli Herbalife sekarang? Boleh WA 0136280514 ye. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...