Amalina Peter in Intagram! #TeamSuriKurus

Selasa, 23 Disember 2014

Bagaimana Nak Beli Herbalife Jika Anda Luar Negara?

Bismillah. 

Simple sangat sebenarnya. Simple sangat sampai aku tak sedar ramai yang mahu tetapi tak tahu caranya. Last-last pendam dalam hati jela tunggu balik Malaysia, ye tak?


Kaedah yang akan aku ceritakan dalam entry ini khusus untuk mereka:



  1. Malaysian, tapi tinggal di luar negara.
  2. Hanya untuk negara yang sudah dimasuki Herbalife. 

(Kecuali Indonesia dan India. For some reason these countries are different. Anyone from India boleh diuruskan lagi, tapi Indonesia memang tak boleh. Tunggu balik Malaysia ye adik-adik akak-akak sekalian)

Pembelian product dari luar negara, dalam keadaan anda TIDAK berada di negara tersebut, adalah illegal. Boleh kena saman. So don't get creative lah ye nak smuggle overseas product. Aku buat entry ni untuk pelajar/pekerja Malaysian tetapi tinggal di oversea. 


Tahukah anda Herbalife berada di lebih 90 buah negara? 


Maknanya, Aku sebagai Coach Herbalife, boleh ada client di keseluruhan 90 buah negara ini, walaupun aku diam-diam kat Malaysia je. Macam tulah. Jadi, dah tentulah anda warganegara Malaysia sekalian, yang inginkan Herbalife, boleh dapatkan Herbalife tanpa perlu pulang ke Malaysia dulu. 


Yang bestnya bila anda mula consume Herbalife di luar negara ni, anda akan rasa product murahhh, (sebab currency). Jadi senang-senang je nak naik ke level discount tinggi-tinggi tu sebab senang-senang je membeli kan. Kedua, anda berpeluang merasa flavours di negara lain. Macam macam ada. Lain negara lain product dan perasa. So bestlaaa kan boleh explore. That's why kami Herbalifer ni pantang melancong ke negara lain pasti singgah di Herbalife Office negara tersebut sebab nak cuba product2 negara tu. 


Sebelum anda membaca penerangan yang panjang lebar ni, anda perlu tahu yang setiap negara akan ada details yang berbeza sebenarnya, bergantung kepada syarat yang ditetapkan oleh kerajaan negara itu sendiri. In general, kat bawah ni adalah yang umum. Paling senang ikut pengalaman aku US, UK, Aussie. Tapi still negara-negara lain ramai je clients kami, cuma client tu ada cerita la kena isi form ke apa ke.


"Saya pelajar di luar negara, bagaimana nak mulakan program Herbalife di sini?"


1. Registerkan diri anda sebagai ahli Herbalife. 


1.1 Cara Pertama: Daftar di Malaysia je. Tak bermaksud literally physically di Malaysia. Just melalui system Malaysia. Transferkan duit RM94 pada coach Herbalife anda yang berada di Malaysia. Coach anda akan daftarkan anda online sahaja. Lepas dah daftar (ambil masa 5 minit je daftar kalau anda dah bayar), anda ada Herbalife ID anda tersendiri, MY *******. 


Pembayaran RM94 anda itu termasuk Pek Keahlian anda, yang akan kami berikan bila anda balik Malaysia ataupun by your request kami akan post kan ke alamat yang anda inginkan (it comes with extra charges though) :D 


*Proses ini anda boleh lakukan sendiri juga sebenarnya, tp biasalah client manja-manja selalu kami je buatkan. Heheh. Boleh hubungi kami untuk personalize coaching. 


*Ambil masa 5 minit sahaja sebaik sahaja anda membuat pembayaran.


1.2 Cara Kedua: Jika anda nak mendaftar di negara tersebut. Apa bezanya dengan cara 1.1? Anda punya ID akan bermula dengan nombor negara itu. Nampak best sikitla ala-ala orang yang IC die lahir luar negara. Lagi satu, anda akan dapat pek keahlian dari negara itu sendiri, so boleh baca materials negara tu lah semuanya. Bestla kalau anda nak buat bacaan lanjut tentang Herbalife negara tersebut. Tapi cara ni susah sikit. 


Anda call HQ negara tersebut.


"Hello. I want to register as Herbalife Member. I already have a coach in other country, I only need to buy the membership pack here so I can use the product as soon as possible"


Lepas tu ikutlah apa yang orang tu guide suruh buat. Method ni telah dijalankan oleh beberapa orang client saya yang gigihnya independent. Tau-tau je dah settle. 


*Ambil masa 2 minggu sebab borang kena post pada anda dan lepas isi anda kena post/fax semula ke Herbalife. 


2. Lepas register, online shopping je!


Lepas dah registerkan diri sebagai ahli, semua dah senang. Shopping aja! Pergi ke website https://www.myherbalife.com, Anda boleh gunakan ID anda untuk membuat online shopping di hampir semua 90 buah negara. So just masukkan ID dan password anda, pilih negara mana yang anda berada untuk buat shopping, dan benda2 online shopping itu berjalan seperti biasa.


Hal pembayaran itu berbeza mengikut negara. So kena lalui sendiri baru tahu. :D



"Saya pelajar di luar negara, bagaimana nak mulakan berbisnes Herbalife di sini? Dan macam mana dengan pelanggan saya kalau saya dah pulang ke Malaysia nanti?"


Beli product from HQ dan jualkan aja seperti biasa. Student luar negara selalu lebih memerlukan Herbalife sebagai meal replacement sebab makanan halal tak mewah seperti di Malaysia. Kalau malas masak tu shake aje. 

Before balik Malaysia, pastikan semua pelanggan anda telahpun didaftarkan sebagai ahli, supaya mereka boleh membeli online sendiri, sambil merasa diskaun ahli. Apa salahnya kan? :)

Macam tu jelah ceritanya. 


*******************************************************************

Jangan ada yang berangan nak beli dari negara UK, mintak hantar ke Malaysia pulak. Penghantaran produk yang anda beli melalui negara itu, hanya boleh dibuat dalam negara tersebut sahaja. So kalau anda kat US, anda tak boleh beli melalui Herbalife Malaysia. Begitulah sebaliknya. 

Nahh dah tahu caranya, bolehla hubungi coach Herbalife yang anda kenal sekarang. Mungkin mereka kawan-kawan, ataupun ahli keluarga. 

Ataupun anda boleh hubungi kami sahaja inalen056@gmail.com ataupun 0136280514 (available Telegram / Whatapp)

Herbalife Seoul Korea


Herbalife Hong Kong. Maryam focussss memilih barang. Barang Hong Kong BEST!!


Herbalife Macau


Herbalife Tokyo Jepun


Herbalife Los Angeles, California


LA California. Shopping!!

Have fun!! Wassalam. :)

Khamis, 4 Disember 2014

Bisnes Herbalife

Bismillah

Adakah produk Herbalife boleh menjana pendapatan? Part time atau Full time?

Ya. InsyaAllah. Both boleh. Part time. Full time. I'll tell you my story kat bawah nanti. I did Herbalife business part time and full time both. Since 2007. :)



Coach Pengurusan Berat Badan?






Kisah Kami





Pada usia 17 tahun, dengan pelbagai masalah kesihatan yang disebabkan gaya hidup, dan hidup aku berubah menjadi lebih sihat MashaAllah, segalanya dengan izin Allah, aku jatuh cinta dan mula percaya pada PRODUK. (Detail Story HERE)


Bila sesuatu produk itu terbukti berkesan untuk diri kita, mestila kita rasa nak share bagi satu dunia tahu kan. Dengan hasil produk Mama turun 12kg, Abah turun 7kg, I started talking to all my friends about the product, and unintentionally, I make my first sales. Alhamdulillah.

After attending the company preview, and I am a very sceptical person, with dreams. Waktu tu umur 18 tahun, tapi aku dah ada certain guideline yang aku nak achieve untuk masa depan aku. Iaitu:

1) Tidak mahu bekerja dengan Boss
2) Miliki masa sendiri
3) In 5 years time, aku nak jadi ibu sepenuh masa, dengan bisness sendiri.
4) Nak passive income

So...awal-awal bisnes tu, aku ceritakan dalam entri berikut:

http://amalina-peter.blogspot.com/2015/03/selepas-8-tahun-berniaga.html
http://amalina-peter.blogspot.com/2012/12/my-first-2-years.html

Pendek katanya, nak mulakan bisnes Herbalife ni pun bukanlah sesuatu yang mudah dan pejam mata, dan bukan sama sekali skim cepat kaya, skim kaya goyang kaki. TIDAK. Please put that in your mind. This is BUSINESS. Kalau nak tahu business tu apa, boleh google perkongsian orang betapa payahnya nak mulakan bisnes. Kalau tak prepare mind, percentage untuk gagal tu teramat tinggi.

Soalan: Tapi kenapa buat jugak Herbalife walaupun susah?
Jawapan: Semua pun susah. Kalau nak senang duduk depan TV makan keropok je. Senang. ;D

Actually, bila kita jatuh cinta, bila kita suka, bila Herbalilfe ada value yang kita cari selama ni, susah senang tu dah tak nampak. Yang penting IMPIAN. At it's not the same for everyone. So kenali impian anda, kenali Herbalife dan jalan perniagaan. Jangan kenali duit je. Semua benda susah dalam hidup. Tapi kalau benda tu impian kita, susah tu dah tak nampak. Faham kan? Panjang nak elaborate. Girls problem sangat LOL.


Herbalife Part Time, ketika Student

Pada usia aku 18 tahun (sejak tahun 2007), hinggalah 22 tahun, aku menjalankan perniagaan ini PART TIME sahaja. Part time tetapi konsisten, high intensity, dan sepenuh hati. Lepas 2 tahun buat Herbalife solo, aku berkahwin, pada usia 21. Alhamdulillah. Husband pun buat bisnes sepenuh hati jugak ever since. 

Pada usia 18 tahun, we travelling to overseas once a year at least to attend overseas training. Sejak umur 23 tahun dah mula pergi 3-4 kali setahun training overseas. Bayar sendiri- it's a training bukan sponsored vacation. It's optional for Herbalife coaches. Tapi sebab we take it seriously, we attended all the overseas training. Kalau nak grow kena belajar. Bila pergi overseas training to we learn from other countries macam mana dorang bangunkan bisnes, macam mana dorg overcome challenges semualah. So kalau dah work hard (siapa org bisnes mesti faham perasaan ni), kena constantly learn and meet people and buat jugak, untuk dapat constant motivation dan belajar benda baru. We meet friends from all around the world. MashaAllah.

Juggling marriage life, student life, business life. We meet customers and trainee coaches mostly during weekend. And thanks to Allah for the existence of Internet, we did our business mostly online. Weekdays memang focus kelas, assignment, study.

Pada tahun ke 6, 2013, (usia aku 23, suami 24), barulah kami menjalankan full time. Ketika itu jugaklah Alhamdulillah kami telah membeli rumah pertama dan kereta idaman pertama kami.


Herbalife Full Time, dan seorang Ibu

Jadi Alhamdulillah, umur 23 kami pun full time Herbalife. Sampailah sekarang.


Kini aku menjalankan perniagaan dari rumah. It's HARD jugak. Again, nothing in life is easy. A working Mom have to face the hardship of leaving their child everyday. A work from home Mom have to face the hardship of handling kids 24 hours while running the business (that includes kerja depan pc plus meeting customers plus coaching new coaches - and handling the kids attitude.) But again, it's all our choices, dreams, priority. Nothing is right, nothing is wrong. The only WRONG THING adalah doing things you don't like everyday. :)

But I'm happy to be able to arrange my own daily schedule without interrupting motherhood, and the ability to be a full time Mom, with a dream of homeschooling in the future, without interrupting my income. InsyaAllah. 

*All Incomes shared in this blog applicable to the individuals depicted and not average. 

The Real Herbalife

We are consumer based business. Before you enter the business you must be clear that this is a consumer business. You won't be successful without customer's result. I repeat: RESULT. Not sales. On the surface we make sales. But the real success is on the result.

PLEASE WATCH VIDEO BELOW TO UNDERSTAND THE REAL HERBALIFE


"People have misconception that to do Herbalife it's super easy, but no, you have to work."



BAGAIMANA MEMULAKAN PERNIAGAAN HERBALIFE?


So basically:

1. Hubungi kami untuk start up.
2. Guna produk (ikut keperluan anda)
3. Share tentang kelebihan produk, atau coaching kurus, atau sarapan sihat, di media sosial anda, atau pada kawan-kawan dan keluarga anda.
4. Coaching akan dibimbing oleh headcoach. You are not alone.

SIMPLE. Yang penting hati kena cinta produk. :)

Sebarang pertanyaan tentang bisnes? 0136280514