Amalina Peter in Intagram! #TeamSuriKurus

Selasa, 29 September 2015

Tips pergi Sunway Lagoon bersama keluarga

Antara tempat kegemaran kami sekeluarga kalau nak short getaway adalah SUNWAY LAGOON Kuala Lumpur.

Sunway Lagoon ni Multipark destination. Memang berbaloi sebab per entry je dah dapat enjoy 4 parks (Nickelodeon Park, Water Park, Amusement Park, Wildlife Park). Memang berbaloi. Cuma kalau tak plan dengan betul, takut ia jadi sesuatu yang merugikan. Kalau salah pilih hari pun, contohnya terlalu crowded, pun boleh jadi stress jugak sebab kena sesak sesak dengan orang ramai.

Untuk kami berempat sekeluarga, kalau nak pergi Sunway Lagoon dengan normal price, pasti akan jadi terlalu mahal untuk jadikan ia visit yang kerap.


HARGA BIASA MASUK SUNWAY LAGOON

Harga MyKad

Harga beli Online

Harga Walk In

TIPS PERGI SUNWAY LAGOON

TIPS #1. PERGI WAKTU HARI YANG ADA PROMOSI. Barulah betul berbaloi!

Sunway Lagoon ni selalu buat promosi yang betul-betul murah, tapi kena pergi ikut hari yang Sunway Lagoon tetapkan, dan kena beli tiket promosi tu ONLINE sahaja. So maknanya nak dapat tiket murah ni memang kena plan betul-betul!!

Contohnya sepanjang tahun 2015 dan 2016 Sunway Lagoon ada promosi Quack-tastic Tuesday, setiap Selasa pertama setiap bulan, harga tiket RM50 nett. RM50 je!!! Murah sangat. Pergi berempat baru RM200, berbanding pergi normal days kalau berempat dah RM440 harga MyKad/Online.  Syaratnya kena pergi hari Selasa pertama setiap bulan tu je.

Harap 2017 promosi ni diteruskan.

Contoh lain pula ada promosi Terrific Thursday, iaitu BUY 1 FREE 1 day. Means RM150 untuk 2 tiket, kalau ikut value RM75 untuk satu tiket. Lebih mahal dari Quack-tastic, tapi lebih murah dari normal price.

Banyak lagi promosi lain, boleh check kat website Sunway Lagoon ye. Ada promosi cuti sekolah, senior citizen, birthday, dan banyak lagi.

Promosi lepas lepas ni tak tahulah apa pulak. Tapi kami memang sentiasa pergi ikut waktu promosi sahaja. Kejar promosi ni, it makes things fun. :D


TIPS #2. PERGI WEEKDAYS, untuk less crowd.

Kalau tak kesah crowded, then ikut jela nak pergi bila pun. Tapi kalau nak relax, takde crowd, takde beratur, pergila hari bukan cuti. Kalau memang kena pergi waktu cuti, kena plan juga nak utamakan park mana. Boleh start dengan park yang paling utama, akhir dengan park yang korang tak berapa teringin sangat. Takut banyak makan masa sampai tak sempat cover benda yang korang teringin.

TIPS #3. RANCANG

Sebelum pergi tengoklah siap-siap map. Kalau dari main entrance, akan jumpa Amusement Park dulu, lepas tu Wildlife Park, lepas tu Water Park, last sekali Nickelodeon Park. Sama ada nak jalan ikut flow tu, ataupun nak straight ke park yang korang memang target (itu yang kami selalu buat).

Amusement Park kecik je so tak makan masa sangat kot. Wildlife Park pulak macam mini zoo. Kalau ada anak-anak kecik mungkin ambik masa sikit kat sini tapi still tak lama sangat.

2 sebab kena rancang. PERTAMA untuk rancang masa. KEDUA untuk rancang tenaga. Penat tau nak cover 4 parks! Kalau ada anak toddler, budak akan tidur halfway. So waktu dia tengah bertenaga tu bawakla ke tempat yang sesuai dulu.

Apa yang kami selalu buat, kami memang mulakan dengan Water Park dan Nick Park dulu. Amusement Park dan Wildlife Park tu relax-relax je last-last bila dah penat. Kalau toddler tengah tidur pun tak kisah sangat. Sebab tujuan utama kitorg ke Sunway Lagoon wetland, so taknak habiskan tenaga kat dry land.

Lagi satu, lepas dah main wet land habis habisan, boleh mandi tukar baju solat, dan proceed ke dry land lepas tu. So senang la settle solat terus, pastu boleh terus balik.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Itu jelah tips nye. Kalau ada nak tanya boleh tanya kat comment ye. :)

Have Fun!


Nak mulakan Kurus Selepas Bersalin dengan Herbalife? 
boleh hubungi kami.

PROGRAM KURUS 30 HARI

COACH INA AB 0136280514
FACEBOOK : AMALINA PETER
INSTAGRAM: @amalinapeter_coach
FACEBOOK PAGE: COACH INAAB