JUMLAH PENURUNAN BERAT DI BAWAH COACH INA AB TAHUN 2017

798KG
Follow Instagram @amalinapeter_coach untuk info terkini

Amalina Peter in Instagram @amalinapeter_coach ! #TeamSuriKurus

Rabu, 15 November 2017

Review Pengguna Herbalife di Malaysia

Kalau anda mencari testimonial pengguna Herbalife, testimoni kurus dengan Herbalife, testimoni Herbalife terkini, boleh pergi ke link berikut : 


Herbalife Malaysia Review

Produk Herbalife di Malaysia memang dah terkenal sebagai syarikat Pengurusan Berat Badan. Sebab tulah ramai sangat yang mencari produk Herbalife untuk turun berat badan dengan sihat, atau kurus selepas bersalin, atau turun berat badan untuk orang sibuk, dan sebagainya. 

Keberkesanan produk Herbalife ni bergantung pada beberapa faktor :

1. Anda beli dari mana. 

Kalau beli dari website macam L*a*ada, **Street, atau yang sewaktu dengannya, most probably anda tak boleh turun berat dengan jayanya. 

Kalau anda beli tumpang kawan, beli atas harga kawan, minta kawan pakcik makcik mak belikan, pun biasanya tak turun berat. 

NAK PASTIKAN DAPAT RESULT DAN DAPAT BENEFIT TERTINGGI? Pastikan anda beli dari Coach yang aktif dan komited. 

2. Ikut guideline Coach bagi.

Bila ikut mealplan, ikut cakap coach, enjoy ikut flow coaching, InsyaAllah byk sangat benefit yang anda akan dapat! 

Pengalaman / review jujur pengguna Herbalife di bawah Coaching SuriKurus


Berat turun walaupun kurang bersenam
Badan tak penat langsung
Tak lapar
Cepat kenyang
Energy lain macam


Pelik dengan mealplan coach, banyak kali makan! Dinner pun boleh. 

3rd time cuba Herbalife. Sebelum ni fail!
dengan SuriKurus Coaching, week by week berat turun
Proper Coaching paling penting untuk Herbalife products 



Herbalife SuriKurus Coaching Feedback



Coaching bantu tingkatkan nutrition awareness


Mealplan sangat practical, tak menyeksa
Tak perlu buang nasi/carb!!


Bila takde Coach, mereput je Herbalife


Supportive Team! 


Produk Herbalife ketika menyusu pun sangat membantu


=============================================================


Dengan setiap pembelian Produk Herbalife melalui kami, kami akan bagi 


1. Personalize mealplan. Kami kira KHAS ikut keperluan badan anda. Ini termasuk kalau anda ibu menyusu, kami akan include factor tu supaya anda boleh kurus tanpa perlu kurangkan susu badan.

2. Whatsapp Group Coaching dimana semua peserta akan bergaul, share resipi, share tips kurus, share tips menyusu, dan banyak lagi. Intense Coaching di Whatsapp ni yang membuatkan ramai Coachee turun dengan effektif, sebab kawan-kawan semua turun.

3. Saya beri HOMEWORK mingguan pada Coachee. Yes saya beri homework, saya check homework anda, supaya anda dapat turun berat dengan seronok! Homework saya bukan strict pun. Lebih kepada enjoy, fun, dan creating healthy habit tanpa anda sedar.

4. Kelas makanan mingguan. Banyakkkkkkk yang anda akan belajar. Tentang kalori, tentang kumpulan makanan, tentang bagaimana nak pilih kalori yang sihat, bagaimana nak pilih jenis makanan yang boleh kenyang lagi lama, bagaimana nak dapat spesifik perut kempis? Semua kami cover.

5. Facebook Group untuk bergaul dengan community TeamSuriKurus yang lebih besar. Kat situ ada banyak resipi masakan sihat, kelas tambahan tentang nak kurus, kelas tambahan lain-lain.

Bayangkan berapa banyak saya akan fokus pada anda sekiranya anda menjadi Coachee saya. Bukan hanya beli produk Herbalife tau. Anda umpama dapat JURULATIH PERIBADI TANPA PERLU BAYAR EXTRA. Tak payah beli Herbalife lepas tu bayar yuran Gym pulak. Beli Herbalife dari kami je dah cukup untuk dapat semua.

Kena faham, anda dapat ALL ABOVE TANPA BAYARAN TAMBAHAN. Tak perlu bayar saya asing sebagai coach anda. Cukup anda beli produk Herbalife dari kami, anda akan dapat semuanya. :)

Bayangkan betapa ruginya anda sekiranya anda beli herbalife dari mana-mana website/penjual yang tidak Coach ni.



HUBUNGI 0136280514 untuk dapatkan produk / mulakan program Herbalife

0136280514
0136280514
0136280514


FOLLOW INSTAGRAM : @amalinapeter_coach untuk update terkini

Rabu, 8 November 2017

Testimoni Kurus dengan Herbalife terkini 2017 : EDISI KURUS SEBELUM RAYA

SURIKURUS RAYA TRANSFORMATION CHALLENGE 2017

Beberapa kali setahun, TeamSuriKurus akan mengadakan TRANSFORMATION CHALLENGE. Kat sini kami encourage coachees untuk observe perubahan shapeloss pada diri, instead of focus 100% pada berat badan sahaja.

Jadi sini saya kongsikan result Team SuriKurus di bawah naungan Coach Ina Ab, untuk RAYA TRANSFORMATION 2017.

Kenapa penting observe shapeloss?

Penurunan inci dan shaping yang ketara menunjukkan kita punya lemak turun sangat banyak, dan otot meningkat. (Otot ni fat burning machine tau so jangan sedih sangat bila muscle mass naik)

PAda sesetengah orang, penurunan berat sangat slow tapi baju semuanya jadi longgar!! Ini kerana berat otot meningkat, tapi lemak berkurang. Bila tengok kat penimbang sama je?? Tapi tengok cermin kecik, pakau baju semua londeh.

Haa tula penting observe shapeloss tau!

Dalam PROGRAM ONLINE COACHING SURIKURUS, biasanya orang akan turun lemak sangat banyak. Jadi walaupun turun 5kg, perubahan imej sangat ketara boleh dilihat!

So kalau anda tengah dalam proses menurunkan berat badan, pastikan anda tengok shapeloss juga ya.


Lihat transformasi Herbalife SuriKurus Online Coaching berikut!

(ini semua 100% ONLINE COACHING ya! Walaupun online, tapi effektif insyaAllah)

Herbalife Zumba Lover

Ibu Tunggal, Guru, sangat sibuk tak masak dan tak bersenam. Still boleh turun 19kg!!



Guru yang sibuk dan kerja yang penat! Syukur ada Herbalife shake bantu turun berat badan dalam apa jua keadaan.





Herbalife Zumba Lover juga




Ibu menyusu penuh, kurus selepas bersalin dengan Herbalife SuriKurus Online Coaching. Suka jogging ni!


Ibu menyusu penuh, kurus selepas bersalin dengan Herbalife SuriKurus Online Coaching. Suka makan hahah.






  





       

Itulah sebahagian kisah coachee kami yang submit gambar untuk Raya Transformation challenge haritu.


SERTAI KAMI UNTUK "NEW YEAR TRANSFORMATION CHALLENGE 2018"!!

Pada January 2018 nanti, kami akan launch NEW YEAR TRANSFORMATION CHALLENGE pulak untuk semua Coachee SuriKurus.

Pastikan anda sertai kami segera. 2-3 bulan InsyaAllah dah dapat muka dan badan berbeza. Jangan tangguh lagi ya!


HUBUNGI 0136280514 untuk dapatkan produk / mulakan program Herbalife

0136280514
0136280514
0136280514

FOLLOW INSTAGRAM : @amalinapeter_coach untuk update terkini

Rabu, 1 November 2017

Herbalife di Johor Bahru

Coach | Pengedar | Distributor | Stokis | Agent HERBALIFE JOHOR BAHRU

Cawangan Herbalife di Johor Bahru ada di 73 dan 75 Jalan Harmonium 35/1, Taman Desa Tebrau, 81100 Johor Bahru.

Herbalife branch Johor Bahru ni merupakan PICK UP CENTRE. Kat sini tidak boleh buat pembelian, order, dan pembayaran. Semua pembelian boleh dibuat secara call order atau website order, kemudian boleh pick up terus di Pick Up Centre ni. Call / Web order hanya boleh dibuat oleh ahli Herbalife sahaja. 
Kalau anda nak beli produk Herbalife, anda tak boleh terus ke centre Herbalife JB ni sebab pembelian hanya boleh dibuat oleh AHLI HERBALIFE sahaja. 

Kalau nak buat pembelian atau daftar ahli terus, boleh hubungi kami untuk : 0136280514

Nak cari Coach Herbalife JB?

Ramai orang yang hubungi kami untuk tanya tentang Coach Herbalife di JB. Tahukah anda? Penggunaan produk Herbalife secara effektif kini tak perlukan Coach ikut kawasan. TEAM SURIKURUS ONLINE COACHING HERBALIFE kini memang membuka penghantaran produk Herbalife dan Coaching dari di seluruh Malaysia, termasuk JB. 

Kami juga boleh bantu anda buat pembelian untuk anda pick up di cawangan Herbalife Johor Bahru tu. Mudahnya online system!

Rujuk TESTIMONI ONLINE COACHING SURIKURUS SINI : http://amalina-peter.blogspot.my/2017/09/testimoni-terkini-herbalife-malaysia.html

COACH HERBALIFE JOHOR

Di dalam Team SuriKurus, kami juga ada 2 orang Coach yang komited di Johor. 

HEADCOACH NADIAH

 Telah turun 8kg, kini merupakan HEADCOACH SURIKURUS


Headcoach Nadiah ni memang TOP 3 Coach SuriKurus yang paling ramai membantu orang untuk turun berat badan tahun 2017 ni. Lokasi Nadiah di Johor. 

Anda boleh dapatkan Herbalife dari Coach Nadiah
INSTAGRAM : @coach_nadiahmahamood
FACEBOOK : NURUL NADIAH MAHAMOOD 
WHATSAPP : 01111475950

JR COACH SHALIZA


Seorang lagi Coach Herbalife di Johor adalah Jr Coach Shaliza. Walaupun Shaliza ni baru je join Herbalife tahun 2017, tapi dia sendiri dah turun total 23kg!!

Dengan pengalaman Shaliza turun berat badan TANPA BERSENAM, TANPA MASAK SETIAP HARI, DAN MEMANG SIBUK DENGAN KEHIDUPAN HARIANNYA, Shaliza memberi inspirasi pada ramai orang untuk turun berat badan dengan nutrisi seimbang juga. 

Kalau ikutkan Shaliza ada banyak sebab untuk tidak kurus :
1. Sibuk bekerja. Guru. 
2. Tak sempat masak.
3. Tak sempat bersenam.
4. Single mother (suami meninggal)

Tapi dalam Coaching SuriKurus Online Coaching, memang program kurus kami sangat mudah. TIADA ALASAN untuk tak kurus. 

Tagline Shaliza sendiri adalah : "TURUN BERAT BADAN WALAUPUN SIBUK"

Anda boleh dapatkan Herbalife dari Coach Shaliza
INSTAGRAM : @nurshalizashafie
FACEBOOK : NUR SHALIZA SHAFIE
WHATSAPP : 0123851452

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 


Coaching kami di seluruh Johor telah membantu ramai orang. 

Antara bandar top ada pelanggan kami di Johor adalah :

Herbalife Johor Bahru
Herbalife Batu Pahat
Herbalife Segamat
Herbalife Muar

sekiranya anda dari bandar lain-lain, anda pun boleh join coaching kami kerana ia berjalan tanpa batas kawasan.

0136280514





Nak beli/order produk Herbalife di JOHOR? 


Hubungi kami sekarang:
WHATSAPP 0136280514
Facebook : Amalina Peter
Instagram : @amalinapeter_coach

Isnin, 30 Oktober 2017

Sebab Kenapa Berat Badan Susah Nak Turun

Kenapa Berat Badan Susah Nak Turun?

Siapa yang pernah cuba nak kurus mesti akan rasa benda ni :

- Diet tu susah. Kena strict/disiplin/berkorban.
- Berat susah nak turun
- Tapi berat tu senang je naik
- Dah diet teruk-teruk, turun 1kg je T__T

Sebenarnya pasal berat badan ni, dengan ilmu yang betul, senang sangat untuk kita kawal.

For starter, siapa yang biasa berdiet, berikut adalah beberapa sebab kenapa berat badan susah nak turun...

10 Sebab Kenapa Berat Badan Anda Susah Nak Turun

1. Kurangkan makan tanpa ilmu yang betul.

2. Berhenti makan NASI, tapi ganti dengan karbo lain yang lagi merapu / tak sihat

3. Kurangkan makan, sampai kurg makan protein jugak

4. Makan sayur dan buah je, kononnya sebab sayur dan buah tu je yang anda tahu sihat.

5. Konon-konon dah kurang makan, sebenarnya 'sedikit' makanan yang anda makan tu tinggi kalori. Walaupun rasa kurang makan, tapi kalori tetap berlebihan.
6. Banyak makan makanan proses.
7. Banyak makan 'hidden sugar'
8. Pemakanan harian tak seimbang
9. Terlalu kurang makan
10. Terlalu fokus bersenam, tapi tak jaga makan pun.
Siapa yang terjebak dalam 10 point diatas? Baiklah cepat-cepat atasi cabaran tu sebelum anda teruskan lagi dengan 'diet' program anda yang kurang effektif.

Cara Mengatasi Masalah Diatas?

Jadi macam mana nak keluar dari perangkap diatas??
Dengan ILMU. Belajar dengan cara turun berat badan yang sihat, dari orang yang memang mahir dalam bantu orang lain kurus. Sebab ilmu kat internet ni banyak. ILMU MERAPU PUN BANYAK. Ilmu tak bermanfaat pun banyak.
Air lemon lah.
Teh kurus lah.
Detox lah.
Berhenti makan nasi lah.
Bersenam semata-mata.
Kira kalori semata-mata.
BANYAK TIPS KURUS, tapi yang betul-betul membantu anda untuk KURUS DENGAN SIHAT, TAK YOYO, TAK LAPAR, SENANG MAINTAIN LEPAS IDEAL, adalah dengan healthy weight loss method.

Cara Kurus Yang Sihat Tu Macam Mana?

- Kurangkan makan ikut pengiraan yang tepat untuk keperluan kalori badan. BUKANNYA KURANG MAKAN SAJA-SAJA.
- Isikan makanan harian anda dengan seimbang : Ada karbohidrat, ada protein, ada lemak sihat, ada fiber.
- Pilih gaya hidup yang lebih aktif. Banyakkan berjalan, bergerak, dan kalau boleh dah tentulah mula bersenam. Kalau bersenam tu terlalu advance bagi anda, mulakan dengan banyak berjalan dulu.


Sertai SURIKURUS ONLINE COACHING!

Nak senang join lah SuriKurus Online Coaching terus. Apa beza Online Coaching SuriKurus dengan kurus sendiri?

Kelebihan join program SuriKurus Online Coaching

1. Coach buatkan mealplan anda, keperluan kalori anda, keseimbangan nutrient dari makanan harian anda.
2. Anda PASTI boleh turun berat.

3. Kalau result tak turun berat, Coach akan bantu anda analyze dan improve.

4. Group Coaching yang sangat supportive.

5. Coach berikan homework untuk mudahkan anda ubah gaya hidup sihat one step at time

6. Coach akan didik cara fikir yang betul. MINDSET BETUL = WEIGHT LOSS MUDAH.

7. Bila anda jatuh/down, Coach sambut dengan cushion. Hehe. Kalau sendiri-sendiri je, bila tak turun terus give up.

8. Anda boleh elakkan 10 perangkap kegagalan diatas!
HUBUNGI 0136280514 untuk dapatkan mulakan program anda
FOLLOW INSTAGRAM : @amalinapeter_coach untuk update terkini

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Join program kami, dengan mindset yang betul. Faktor yang melambatkan penurunan berat dalam program SuriKurus!

Faktor yang melambatkan weight loss bila first month on program - TAK IKUT MEALPLAN. Dalam SuriKurus Coaching, orang tak turun berat bila tak ikut mealplan je. 
Ada 3 jenis 'tak ikut mealplan'. 

1. Terlalu longgar. Semua makanan pun nampak "Ala sikit je." So cuit cuit. Biasanya food awareness belum betul2 deep. Jadi cara pandang makanan pun belum berpengalaman mcm org yg dah bertahun2 healthy lifestyle. Manja-manja biasanya geng kategori ni. 😄 Boleh di didik. 

Yang penting kena bersedia untuk DIDIK diri.😘 

2. Terlalu risau/stress. Sampai takut makan snek, takut makan nasi, takut makan protein. Berat turun sikit takut. Gain muscle mass pun takut. Hilang FUN dan ENJOY dalam healthy lifestyle tu. 

Jangan gitu ya kakak-kakak. YOU ARE IN CONTROL OF YOUR BODY. Badan kita takkan menggemuk melainkan kita buat nombor 1 diatas. Hehehe. 

Yang ni pun boleh di didik. Letak je dalam group SuriKurus nanti senangla terpengaruh dengan kawan-kawan yang FUN dan HAPPY (dan nakal) tu. haha.

3. Terlalu pandai. Semua mealplan di tukar ikut apa yang di rasa lebih baik, ikut tips org lain, ikut bacaan kat internet, ikut nasihat kawan. Kata Coach je dia taknak ikut hahah.

Jarang jumpa org gini tp sekali jumpa tu kalau 3-4 bulan masih tak berubah, ikut pandai sendiri, saya refuse untuk proceed coaching sebab tak bisa tolong lahh bila org tak bersedia nak menerima 😂- biasanya org cmni pun tak turun langsung 😭

Kesimpulannya, nak kurus dalam Program SuriKurus ni: 

1. Have fun, enjoy, dalam healthy eating habit. Bukannya enjoy makan benda2 terlarang ya hahah.

2. Ikut mealplan. Lama-lama bila ikut guideline, kita akan kenal badan kita. Pastu kite boleh adjust2 sikit ikut yg terbaik dengan badan.

3. Be moderate. Jangan nak eat clean takde minyak langsung, atau takut sangat makan ayam, atau takut sangat makan 5x sehari. BE MODERATE. 

4. Buat homework yang coach bagi. Sebab homework tu cara terbaik untuk didik diri dengan benda baru. Apply dulu baru faham. 

5. DO YOUR BEST ON YOUR FIRST MONTH (ikut mealplan jangan kurangkan jangan lebihkan), so you'll know your body punya potential. Kalau awal2 dah ambil on off, mcm mana kita nak tahu betapa awesomenya badan kita respond to healthy lifestyle kan 😍
By Coach InaAb, Coach Turun Berat Badan Herbalife 10 tahun
IG : @amalinapeter_coach

BOLEH CHECK LINK DI BAWAH UNTUK LIHAT TESTIMONI PROGRAM KAMI!
TESTIMONI GROUP BULANAN BULANAN 
http://amalina-peter.blogspot.my/2017/09/testimoni-terkini-herbalife-malaysia.html
TESTIMONI INDIVIDU TERKINI

PROGRAM TURUN BERAT BADAN HERBALIFE

COACH TURUN BERAT BADAN WANITA


HUBUNGI 0136280514 untuk mulakan program

0136280514
0136280514
0136280514
FOLLOW INSTAGRAM : @amalinapeter_coach untuk update terkini

Rabu, 25 Oktober 2017

Herbalife Distributor Malaysia

Herbalife Distributor di Malaysia

Kami merupakan Distributor Herbalife di Malaysia sejak tahun 2007. Dengan pengalaman lebih 10 tahun dengan produk Herbalife, kami kini jua merupakan Coach Turun Berat Badan Herbalife yang letak membantu ratusan orang untuk turun berat badan dengan sihat.





Ini profile kami :

Coach Ina dan Ab
No Phone: 0136280514
Servis: Online Coaching seluruh Malaysia 
INSTAGRAM: @amalinapeter_coach

  • Berpengalaman 10 tahun sebagai Coach Pengurusan Berat Badan (since 2007)
  • Kami sendiri mengekalkan berat badan kami berat badan yang ideal selama 10 tahun
  • Coach Ina telah berjaya TURUN BERAT BADAN SELEPAS BERSALIN 2 kali. 
  • Founder kepada HERBALIFE ONLINE COMMUNITY TEAM SURIKURUS
  • Kami menyediakan ONLINE COACHING di seluruh Malaysia
  • Tak kira dimana anda berada, anda boleh kurus 
  • Anda hanya perlu ada WHATSAPP

SEBARANG PERTANYAAN?
WHATSAPP 0136280514INSTAGRAM: @amalinapeter_coach



ADAKAH ONLINE COACHING HERBALIFE BERKESAN?

Team SuriKurus Online Coaching Herbalife secara konsisten menurunkan 100kg berat setiap bulan. MashaAllah.

Program kami memang direka untuk membantu WANITA dari seluruh Malaysia, tak kira yang sibuk bekerja, suri rumah, guru, banyak commitment, untuk turun berat badan dengan sihat tak kira apa jua gaya hidup anda.

Untuk bukti lebih banyak tentang keberkesanan HERBALIFE ONLINE COACHING TEAM SURIKURUS, anda boleh follow kami di instagram.

INSTAGRAM : @amalinapeter_coach
INSTAGRAM : #teamsurikurus






HUBUNGI KAMI UNTUK MULAKAN HERBALIFE : 0136280514

Jumaat, 20 Oktober 2017

Herbalife Malaysia Outlet / Branch : Kuala Lumpur, Johor Bahru, Penang, Kota Kinabalu, Kuala Terengganu, dan Kuching

OUTLET / BRANCH HERBALIFE DI SELURUH MALAYSIA


Herbalife di Malaysia ada beberapa pick up centre. Anda mungkin mencari outlet, stokis, atau branch Herbalife berdekatan dengan anda. 

Sebenarnya produk Herbalife tak boleh dibeli dari mana-mana outlet / stokis / branch. 

Produk Herbalife hanya boleh didapati dari pengedar Herbalife sahaja. As stated on the product label :


Sebab tulah anda takkan jumpa branch / outlet / stokis Herbalife merata-rata. Outlet / Branch Herbalife.

KUALA LUMPUR, KL
KOTA KINABALU, Sabah
JOHOR BAHRU, Johor
PENANG, Pulau Pinang
KUCHING, Sarawak
KUALA TERENGGANU, Terengganu

Sekiranya anda bukan pengguna / ahli Herbalife, anda boleh mulakan dengan menghubungi Coach Herbalife sebagai langkah pertama. Mesej ini juga tertera di website Herbalife bahagian 'Contact', yang tertulis berikut :

CONTACT HERBALIFE MALAYSIA
When you need answers or assistance, the support you deserve is always within reach. 
Ask your Independent Herbalife Member 
Whether you have product questions or an interest in the Herbalife business opportunity, we encourage you to talk to your local Herbalife Member. Your Member is dedicated to answering your questions and providing the expert information you need. Please do just pick up the phone and give them a call.
---------------------------- 



Herbalife Kuala Lumpur 

Herbalife centre Kuala Lumpur terletak di Jalan Raja Chulan, Plaza See Hoy Chan, Ground Floor. Kalau lalu Jalan Raja Chulan tu memang nampak je hq HERBALIFE dari luar. Kat sini boleh buat order, bayar, dan pick up barang terus (AHLI SAHAJA, kalau anda bukan ahli, datang sini pun tak boleh beli produk ya). Walaupun selalunya proses agak lama.

Kami jarang shopping di HQ ni walaupun dekat je. Sebab delay time. Drive - Park - Order - Tunggu Pick Up - Bayar parking - Drive balik. Tapi ramai je yang suka shopping kt HQ ni jugak. Sebab tulah selalu ramai je orang.


nampak je dari tepi jalan raja chulan.

 



Herbalife Kota Kinabalu

Herbalife branch di Kota Kinabalu ni pun merupakan Distribution Centre. Maksudnya seorang AHLI HERBALIFE boleh order, bayar, dan pick up di centre ni. Again, AHLI je yang boleh beli ya. Kalau bukan ahli pergi sini pun tak boleh beli barang jugak. Nanti saya ceritakan kat bawah lagi.

Alamat Herbalife Kota Kinabalu branch adalah : G30, Phase 2A Kompleks Asia City, Asia City, Pusat Bandar Kota Kinabalu, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

Sama juga dengan kat KL, masuk kat area ni je akan nampak je Herbalife punya centre ni kat tepi jalan. Tak susah sangat nak cari. 




Photo by Headcoach Surikurus Lynda di KK : http://lyndadelacruzacic.blogspot.my
Instagram : @Coachlynda_hbl


Herbalife Johor Bahru

Berbeza dari 2 centre diatas, kat sini tidak boleh buat pembelian, order, dan pembayaran. Semua pembelian boleh dibuat secara call order atau website order, kemudian boleh pick up terus di sini. Call / Web order hanya boleh dibuat oleh ahli Herbalife sahaja. 

Alamat Herbalife Branch di Johor Bahru ni adalah : 73 & 75 Jalan Harmonium 35/1, Taman Desa Tebrau, 81100 Johor Bahru.




Herbalife Penang

Herbalife branch Penang ni tidak boleh buat pembelian, order, dan pembayaran. Semua pembelian boleh dibuat secara call order atau website order, kemudian boleh pick up terus di Pick Up Centre ni. Call / Web order hanya boleh dibuat oleh ahli Herbalife sahaja. 

Alamat Herbalife Branch di Penang ni adalah : Unit B21 & B22, Sunway Perdana Pusat Komersial, No 41 & 43, Jalan Todak 6, Seberang Perai Tengah, 13700 Penang.






Photo by Headcoach Surikurus Anis Bux di Utara
Instagram : @athrhbux_fitcoach

Herbalife Kuching


Akhir sekali, adalah pick up centre terbaru iaitu di Kuching Sarawak. Waahh bestlah orang Kuching dah boleh dapat produk Herbalife dengan begitu pantas sekali. Sama dengan Herbalife branch JB dan Penang, Herbalife branch Kuching ni tidak boleh buat pembelian, order, dan pembayaran. Semua pembelian boleh dibuat secara call order atau website order, kemudian boleh pick up terus di sini. Call / Web order hanya boleh dibuat oleh ahli Herbalife sahaja. 

Alamat Herbalife Branch di Kuching ni adalah : ABC Express, Jalan Rock, Kuching.



Herbalife Kuala Terengganu 

Terkini bulan Oktober 2017, Herbalife buka satu branch di Kuala Terengganu juga. Semua pembelian boleh dibuat secara call order atau website order, kemudian boleh pick up terus di Pick Up Centre ni. Call / Web order hanya boleh dibuat oleh ahli Herbalife sahaja. 

Herbalife Kuala Terengganu Pick Up Point : Lot 37668, Jalan Salak, Chabang Tiga, Kuala Terengganu, 21000, Terengganu. 

Ahli je boleh beli? Jadi macam mana saya nak beli Produk Herbalife dengan mudah?

Kat atas semua saya dah senaraikan semua lokasi Herbalife Distribution Centre dan Pick Up Centre di seluruh Malaysia. Dah tentu anda fikir kenapa sikit sangat centre Herbalife ni? Selalu stokis company lain ada kat setiap bandar seluruh Malaysia, kan? Kenapa pulak di pick up centre hanya ahli je yang boleh beli?

Sebab untuk menjamin keberkesanan produk Herbalife, anda hanya boleh mendapatkan produk Herbalife ni melalui pengedar Herbalife sahaja.



Dan saya amat menyarankan anda untuk dapatkan produk Herbalife dari Coach yang komited. Jangan main beli je dari mana-mana orang yang jual, pastu anda tak tahu nak bancuh mcm mana, pastu dah guna tak sedap pulak, tak kurus pulak. PASTIKAN ANDA BELI HERBALIFE DARI COACH YANG KOMITED.



Jadi kat semua centre diatas, HANYA AHLI HERBALIFE SAHAJA yang boleh buat pembelian. Kalau yang bukan ahli nak buat pembelian kena melalui ahli jugak. Kalau anda pergi walk in je, anda tetap takkan boleh buat pembelian. So better cari Coach Herbalife yang komited je before anda pergi ke Herbalife office ya. 


SEKIRANYA ANDA MERUPAKAN HERBALIFE MEMBER, SILA CALL HERBALIFE SENDIRI UNTUK SOALAN LANJUT. JANGAN CALL KAMI YE. 


SEKIRANYA ANDA BELUM DAFTAR AHLI, BOLEH TANYA SELANJUTNYA DI SINI : WHATSAPP 0136280514  

BAGAIMANA SAYA NAK BELI PRODUK HERBALIFE?

CARA 1 : WHATSAPP KAMI 0136280514, NYATAKAN HASRAT ANDA NAK BELI PRODUK APA. PENGHANTARAN dan COACHING SELURUH MALAYSIA.

Kami akan uruskan semua order anda, pembelian melalui kami juga akan lengkap dengan guidance, service, coaching, dan banyak lagi benefit. 

CARA 2 : DAFTAR AHLI TERUS. Nak daftar ahli kena melalui Coach jugak. Boleh WA 0136280514 dan nyatakan niat anda untuk jadi ahli Herbalife.

Kami akan uruskan pendaftaran anda. Kemudian anda boleh buat pembelian dari semua centre diatas dah dari website official Herbalife dengan harga diskaun. 

CARA 3 : BELI PRODUK DARI WEBSITE OFFICIAL HERBALIFE (website lain tak legal ya)

Nak beli produk Herbalife di Website secara ONLINE pun boleh. Hubungi kami 0136280514 untuk kami uruskan next step anda.

CARA BELI HERBALIFE ONLINE : http://amalina-peter.blogspot.my/2016/08/cara-beli-herbalife-online.html

========================================

HUBUNGI 0136280514 untuk dapatkan produk / mulakan program Herbalife

0136280514
0136280514
0136280514

FOLLOW INSTAGRAM : @amalinapeter_coach untuk update terkini


Info semua produk Herbalife di Malaysia : Produk Herbalife Online, klik sini

Jom join coaching kurus Herbalife bersama #TeamSuriKurus! : Untuk Turun Berat Badan dengan Herbalife dan Coaching, klik sini

Produk Herbalife untuk kurus? : Produk Herbalife untuk Kurus Klik Sini

Ahad, 15 Oktober 2017

Kebaikan Produk Herbalife Aloe Vera Concentrate, Original and Mango

MY LOVE STORY : HERBAL ALOE CONCENTRATE 

Why I Love Herbalife Aloe Concentrate ni. 



Ni antara produk Herbalife yang saya rasa instant effect kat badan saya. Sayalah. Lain org maybe lain. 😄

Produk Herbalife di Malaysia yang menjadi kegemaran saya :

❤️ F1 Nutritious Meal SHAKE - Yang ada balance nutrients untuk kegunaan tubuh setiap hari. Memang Best sangat sarapan pagi shake Herbalife ni!
❤️ Herbal Aloe Concentrate - Yang kite akan ceritakan dalam entri ni
❤️Teamix Lemon Hibiscus - Yang sangat awesome untuk increase metabolisma, bantu pencernaan, bantu eliminate toxins, dan bagi tenaga pada badan.
❤️ F3 Whey Protein - Rahsia badan cantik, PROTEIN yang sangat awesome ni.

Okey now, TENTANG ALOE VERA HERBALIFE

Aloe ni daripada pokok Aloe Vera, yang mmg well known dengan kesannya untuk sedapkan perut, lancarkan pencernaan, sihatkan usus. Org Melayu kata detox dan ‘cuci usus’ 😂. (Saya tak kata cuci usus ya. Read further 👇🏻




RASA LETIH, KURANG SEGAR, MENGANTUK, SETIAP KALI LEPAS MAKAN?
Sekarang cuba kita fikir, selalu kita rasa normal untuk rasa letih dan kurang segar selepas makan. Kita rasa itu normal. Bila rasa kurang segar, kita cari minuman bergula untuk tenaga. 

Sedangkan gaya hidup stress, makanan kurang fiber, makanan tak seimbang dan tak sihat, makanan bergula tinggi, berlemak tinggi, makanan dengan transfat, makanan proses - ini semua membebankan usus! 

Instead of badan kita dapat zat nutrisi daripada makanan yang kita makan, badan kita jadi terbeban pulak dengan makanan tu. Instead of badan boleh guna nutrients dalam makanan untuk lancarkan pencernaan, badan kita tak boleh guna sebab tak cukup organic nutrients dan natural enzymes. 

KESANNYA? Badan jadi letih lepas makan! Sebab sisten pencernaan kita kena BEKERJA SANGAT KERAS untuk mencernakan makanan-makanan kita. Sebab tula lepas makan jadi letih. dan benda tu bukannya sesuatu yang normal seperti yang anda fikirkan. Dan anda tak perlu minuman bergula untuk boost tenaga selepas makan. 

FUNGSI ALOE VERA HERBALIFE

🌸 support sistem pencernaan yang terbeban dengan gaya hidup stress, kurg fiber, makanan tak sihat, banyak gula, lemak, transfat, processed foods - ni semua membebankan usus. Aloe Herbalife membantu sistem pencernaan kita untuk lebih lancar regardless of gaya hidup zaman kini yang membebankan usus seperti diatas.
🌸 mengandungi organic nutrients, natural enzymes, vitamins, minerals, amino acids, & aloe vera. 
🌸 mengandungi chamomile & antioxidants untuk melawan kesan negative toxins & penuaan. 
🌸 Tingkatkan penyerapan nutrients, jadi kita akan dapat the most daripada makanan yg kita ambil. 

Siapa yang dan minum Herbalife SHAKE kat sini, bila consume Aloe sekali, penyerapan nutrisi dari F1 Shake tu akan jauh lebih optimum!! Sebab Aloe membantu tingkatkan penyerapan nutrisi, kesan F1 tu sendiri akan lebih power. 


KISAH SAYA DAN ALOE VERA HERBALIFE



2 tahun pertama consume Herbalife, saya minum F1 Shake, Whey Protein, dan Teamix je. Waktu tu Aloe tak masuk Malaysia lagi. Sejujurnya kesan shake pada badan saya dulu lambat sikit saya rasa. 

Mmg rasa sihat lepas Herbalife, tp tak sesihat lepas ada Aloe sekali. 

Awal2 ambik Herbalife Shake, saya rasa tenaga berbeza dan jadual makan saya mula lebih tersusun. Kalau tak lapar kenyang saya tak menentu dan ia membuatkan kehidupan saya sangat tak teratur. 

Tapi untuk digestive system, saya masih kejap membuang kejap tak membuang. Kulit pun berjerawat penuh walaupun dah 2 tahun guna Shake Herbalife.

Tahun ke 3 kot, Aloe masuk Malaysia. Saya terus grab sebab kawan2 Herbalife oversea semua kata saya ni perlukan Aloe sebab badan tak sihat sangat, kulit saya reflect digestion saya tak berapa sihat. (membesar byk sgt processed foods 😌). 

And yesss kesannya lepas Aloe ni, mmg rasa sihat sangat!! Baru badan dapat absorb nutrisi dengan effektif agaknya. Sedih betul 😂 




KESANNYA PADA SAYA :
🌟 Badan lebih segar!
🌟 Relieve masalah berkaitan pencernaan (occasional indigestion) 
🌟 Kulit senang sangat improve Alhamdulillah
🌟 Lepas lunch minum Aloe & Teamix, confirm segar tak ngantuk, mood happy, boleh focus kerja. 
🌟 Increase hydration. So sesuai kalau tengah letih, workout, etc. Badan kita akan letih bila dehydrated. 
🌟 Kalau travel lagilaaaaa wajib bawak Aloe ni. Time travel lah digestive system kite nak bad mood, immune drop, kurg nutrisi, etc. Aloe + Teamix time travel is my healthy and energy pills!! 


 

So banyak-banya produk Herbalife memang semua saya guna, tapi priority yang memang TAKKAN TINGGAL, 
F1 SHAKE, ALOE, TEAMIX, WHEY PROTEIN


APA SEBENARNYA KESAN ALOE YANG KITA BOLEH RASA?

  • Bila kata healthy digestion, susah sikit nak relate kan? 😄 Usus sihat, SO WHAT?
  • kesan aloe tu sebenarnya bila usus kita sihat, tubuh kita jadi sihat. 
  • Bila sistem pencernaan tak lagi terbeban dan kena kerja kuat nak digest makanan kita, bila sistem pencernaan lancar, weight loss progres pun lebih lancar.
  • Anda suka dengan term “DETOX” kan? Orang selalu relate, bila detox senang kurus, bila detox kulit cantik, bila detox badan rasa sihat dan segar. (detox bukan setakat makan produk je. Tp tu cerita lain)
  • Tu semua kesan Aloe jugak. Bukanlah sebab Aloe merawat, tapi semua back to explanation di atas. Healthy digestion. 
  • USUS SIHAT, DIGESTION LANCAR ➡️ PENYERAPAN NUTRISI MENINGKAT ➡️ SELURUH BADAN DAPAT KESAN POSITIVE. 
USUS YANG SIHAT BOLEH SPEED UP WEIGHT LOSS, KURANGKAN CRAVING, DAN TINGKATKAN PENYERAPAN NUTRIENT.

GAYA HIDUP ANDA : KURANG TIDUR, STRESS, SIBUK SANGAT, TAK BOLEH MAKAN ORGANIC FOOD 24 JAM

Lifestyle kita berubah-rubah, tak sempurna je everyday. Semua org mcm tu. Kena prepare kawal diri under pressure jugak. Jangan cepat mengalah pada gaya hidup sihat hanya sebab kehidupan kita sibuk dan stress. 

Kalau tak cukup tidur atau very stress, jaga digestive health jugak. Sebab stress/lack of sleep effect digestion. Digestion effect skin, weight loss, nutrition absorbtion thus immune system pun drop. Perasan tak bila stress/tidur tak tentu - berat susah turun? 

Herbal Aloe Concentrate ni membantu increase digestive health under all circumstances, therefore membantu boost body function under all circumstances jugak. 

So tak kisahla anda jenis sangat sibuk, sangat stress, atau tak cukup tidur, ANDA SANGAT SESUAI DENGAN HERBAL ALOE CONCENTRATE.

KESAN ALOE VERA OVERALL : 

1. Boost weight loss
2. Kulit yang sihat
3. Badan lebih sihat dan segar

ALOE VERA HERBALIFE KINI ADA DUA PERISA!

Tahun 2017 ni ada macam-macam produk masuk! Nilah antaranya, Aloe Vera perisa Mango. Nyummmmsss. Memang sedap. 



Boleh la try ye. 

HUBUNGI 0136280514 untuk dapatkan produk / mulakan program Herbalife

0136280514
0136280514
0136280514

FOLLOW INSTAGRAM : @amalinapeter_coach untuk update terkini


Info semua produk Herbalife di Malaysia : Produk Herbalife Online, klik sini


Jom join coaching kurus Herbalife bersama #TeamSuriKurus! : Untuk Turun Berat Badan dengan Herbalife dan Coaching, klik sini

Produk Herbalife untuk kurus? : Produk Herbalife untuk Kurus Klik Sini
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...