Amalina Peter in Instagram @amalinapeter_coach ! #TeamSuriKurus

Khamis, 21 Disember 2017

Review Urut Bersalin Suzie Confinement Kuala Lumpur

Bismillah.

Kisahnya tahun 2013, lepas sah mengandung anak nombor 2, saya terus mencari urut bersalin area KL untuk urut selepas bersalin sepanjang pantang. Google punya google, kaji punya kaji, terjumpalah pengamal urut yang paling saya tertarik dengan, iaitu KAK SUZIE.

TIPS!! PERSEDIAAN URUT NI KENA BOOK AWAL!

Nak book confiment lady kena seawal 2-4 bulan pertama pregnant. Jangan dah nak beranak esok lusa baru call nak book urut bersalin, kalau macam tu boleh la tapi dapat siapa yang available je. Orang macam Kak Suzi ni memang tak available last minit macam tu.

So, lepas solat doa minta kat Allah supaya tak terbook orang yang tak best - (hahaha takut weyyy dapat confinement lady tak best. Sedih okeyyy. You can only pantang once after birth. LOLS. Nakla pantang dengan gembira dan relax kan. Dapat salah orang, jadi stress pulak.) - aku pun contact kak suzie untuk booking. Aku book untuk urut sepanjang pantang terus. -+ dalam 30 hari la total kot aku urut sepanjang pantang 44 hari tu.

Hari pertama Kak Suzie urut je dah rasa menyesal book 30 hari!!!

Sakitnyaaaaa Kak Suzie ni urut! Macam mana nak relax 30 hari T__T. Aduhhh. Nak cancel kang awkward pulak. Bertabah jela sakit sakit kena urut tu. Hahaha.

Hari pertama sakit nak nangis. Padahal urutnya biasa je. Tangan Kak Suzie lembut je. Bukannya sakit sebab urutannya kasar.
Hari kedua pun sakit. Adoii stress haha.
Hari ke tiga sakit, tp mula kurang.
Hari ke empat tak sakit langsung. Dah mula sedap.
Hari ke-7, boleh lupa pantang tau. Dah kuat, bertenaga, segar, cergas. Tapi still kena relax la sebab cepat letih kalau buas sangat.

Rupanya urut je sakit. Tapi badan cepat sihat MashaAllah.

Sebab anak first dulu berpantang dengan tukang urut lain, memang beza betul kesannya. Dulu, lepas 50 hari bersalin pun badan masih lenguh dan letih. Urut anak ke 2 dan anak ke 3 ni, lepas 7 hari dah rasa sihat (tapi takdela buaskan diri kan). Alhamdulillah.

Dah tu bila rasa sihat tu, mulala buat macam-macam kerja hahaha. By the time malam dah penat kemain. Tapi seronok sebab esok pagi ada orang datang urut. :p Tiap-tiap hari 'reset' badan. Lepas kena urut tu mesti tidur nyenyak terus berjam jam hehe. Yela bila badan letih lenguh, nak tidur pun tak nyenyak. Lepas kena urut tu memang deep sleep tau. Best sangat. Bila tidur cukup, recovery pun cepat. Mak happy, baby pun happy InsyaAllah.

Urut bersalin dan penjagaan pantang Suzie Confinement tahun 2017

Untuk tahun 2017 ni, anak ke 3, aku dah tak buat research la nak urut bersalin dengan siapa. Lepas je 4 bulan pregnant haritu terus mesej kak Suzie untuk book pakej 30 hari terus.

Kali ni aku pantang sendiri betul-betul. Takde maid. Husband pun buat Herbalife sama (full time work at home), jadi parents pun tak perlu datang jaga. Aku nak jugak penjagaan urut lepas bersalin tu sebab bantu hilangkan sakit-sakit sepanjang pantang (sakit urat susu, sakit nak demam, sakit badan dukung anak haha)

Yang bestnya untuk 2017 ni pakej Kak Suzie ada makanan sekali. BEST!! Sebab makanan tu yang penting nak ada orang masakkan tu.

PAKEJ 30 HARI TERMASUK : 
1. Tungku
2. Urut bersalin
3. Bengkung
4. Param Pilis
5. Lauk makan tengahari & makan malam yang sedap! (nasi masak sendiri ye)
6. Mandi baby (tapi aku mandi baby sendiri)


JEMPUT LIHAT MENU MAKANAN PANTANG SAYA YANG DISEDIAKAN OLEH SUZIE CONFINEMENT :


Makanan sedapnyaaa ya Allah!! Kari, tom yam, siakap steam, macam-macam lah lagi. Bahagia mak pantang. Lauk pulak banyak. Sayur pun banyak. Aku ni memang jenis makan banyak. Anak-anak sentuh pun tak bagi tau hahaha. Yelah dorang boleh makan apa saja. Kita yang pantang ni yang kelaparan kalau tak cukup makan.

Alhamdulillah anak kedua dan ketiga, aku puas hati dengan penjagaan urut bersalin Kak Suzie Confinement.

Ada orang kata urut ni macam bakar duit? Membazir je? Tak tahula korang, tapi aku memang rasa berubahan ketara before dan after urut dengan Kak Suzie. MasyaAllah.

Syukur sangat dengan blogger yang review tentang Kak Suzie ni 5 tahun lepas. Jadi harini aku pun tulis jugak mana tau dapat bantu mak mak lain yang kena pantang sendiri, mencari confinement lady yang berpengalaman dan boleh dipercayai.

Korang boleh google lagi memang banyak review dari blog lain cerita tentang Kak Suzie.

Siapa nak cuba boleh Whatsapp Kak Suzi pada nombor di bawah ya.

URUT BERSALIN SUZIE : 0163965821
(Fb Suzilawati Rusli)

Terima kasih

Btw, saya Herbalife Coach. 

Jadi kalau nak Herbalife boleh cari saya : KLIK SINI

Selasa, 12 Disember 2017

A Whole New Experience with Baby Number 3

Bismillah. 

Experience dengan 3rd baby kali ni lain sikit. 

Our first unplanned baby

For starter, this is our first unplanned baby. We planned our family carefully. Tapi dalam merancang pun, aku sentiasa doa "Ya Allah, kami plan untuk ada baby tahun 2018. Tapi Engkau tahu yang terbaik. Kalau ada yang lebih baik, Kau jadikanlah apa yang terbaik. Mudahkan kami, berkati kami, jadikan segala sesuatu tu membawa kebaikan buat kami sekeluarga di dunia dan akhirat."

So, dalam merancang pun, aku memang doa macam tu setiap hari. Bagi aku merancang keluarga tu SANGAT PENTING. Kita bukan merancang sebab 'takut tak cukup duit'. Kita merancang sebab kita adalah pilihan untuk buat yang terbaik pada diri, dan anak-anak yang sedia ada. Untuk elakkan depression pada ibu-ibu jugak, especially yang cepat stress dan cepat marah mcm aku ni.

Anyway, bila merancang tu aku constantly remind myself that Allah knows best. Aku cuma berusaha yang terbaik untuk keluarga, tapi aku tak lupa yang Allah Tahu Yang Terbaik.

Akhirnya, bila period aku tak datang-datang tu, mula-mula aku tak syak pregnant lagi. Sebab memang tak possible. Hari ke-5 lewat period, perut aku buncit dan sesak nafas yang melampau. Rasa nak bernafas kuat-kuat sambil jerit. Benda tu BUKAN SYMPTOM SEBELUM PERIOD. Bila test, sah pregnant 2-3 minggu katanya. :o

Alhamdulillah!!!

Walaupun tak plan, bila Allah bagi jugak, rasa macam special gift sangat.

Take it slow

It was exciting, but we choose to take it slow kali ni. Contain our excitement hanya dalam keluarga kecil. Kami sendiri nak ambil masa untuk proses berita gembira ni. So we took our own sweet time. Semalam tengok muda anak-anak, kita fikir makan minum sekolah dia je. Harini tengok muka anak-anak, kita sedih sedih fikir dorg dah nak jadi Kakak Besar. Hehe. Emo jap.

At the same time aku ada rasa lain macam. 6th sense, boleh rasa macam it wont be all good news. So aku pun contain excitement tu sebab takut kecewa kalau ada apa-apa berlaku.

We delayed our check up lama jugak. Sampailah week ke 7, baru kami pergi first check up dengan gynae yang sama yang check aku sepanjang pregnant dan bersalin anak first dan second.

Rupanya kembar, tapi...

Waktu nak scan first time, aku berdebar. Ada heartbeat tak? Ada baby tak? Baby okey tak? Macam ada bad news je dalam hati ni. Terbayang bila scan tu doktor kata takde heartbeat. Huaaa. Okey tenanggg tenanggg.

Then this happened in the check up room:




Doktor : Eh, ada twins! Tapi satu dah gugur.

Me : (TOTAL SHOCK. Tak sempat happy tak sempat sedih. Confuse nak rasa apa)

Doktor : Ada keturunan twins ke?

Me : Takde pulak. 

Doktor : (sambil tunjuk kt gambar ultrasound tu) So this is your baby, dalam sac ni. Ni kembar dia yang dah gugur. You body will just reabsorb kembar tu. Tak payah buat apa-apa lah.

Me : Errr... baby yang survive tu sihat ke doktor? heartbeat ada? (still worried like hell)

Doktor : Ni heart beat dia. So you still have to take care, jangan buat kerja berat. Sebab tengok keliling sac ni yang hitam ni, it is here sebab kembar tu gugur. It has risk untuk gugurkan baby yang ada ni jugak. Ada 30% risk untuk dia ikut kembar dia jugak. 

Me : (T__T Crying in the inside. So this is the bad news I've been sensing dari semalam)




To be honest waktu tu tak tahu nak rasa apa.

Excited 0.5 saat sebab twins.
Sedih 1 saat sebab 1 twin gugur.
Bersyukur 5 saat sebab 1 twin survive.
Risau 4 minggu sebab ada risiko miscarriage jugak.

When I left the hospital, terus burst nangis. Tak tahu nangis sebab apa. Maybe all emotions mixed up. TWINS is something I never expected. Teringin? Memangla teringin saja saja gitu. Mak mana tak rasa kembar tu comel kan. But to seriously think about it, I never let myself get into that.

I spend the next 6 weeks tak jumpa sesiapa. Cuma rehat kat rumah dengan suami dan anak-anak. I kept the news secret from everyone. Emosi pun tak stabil sebab takut baby ni pun gugur jugak. Benda tak pasti. Emotionally and mentally tak stable time tu. I was worried all the time, tapi kami banyak buat aktiviti yang menggembirakan untuk distract aku dari risau.

Penantian tu paling menyeksakan. Nak tunggu next check up untuk tahu baby sihat tak? Baby ikut gugur jugak ke? Setiap kali buang air, aku tengok ada darah tak, ada benda terkeluar tak.

Syukurlah kerja 100% di rumah. Saya boleh focus pada kerja ONLINE COACHING SURIKURUS sahaja.

Sepanjang pregnant aku tak berapa fikir atau sedih sangat pasal twin tu. First sebab memang aku focus kat kesihatan baby. Second, sebab Allah dah cukup baik tunjukkan kuasa-Nya untuk bagi aku pregnant jugak. Dan Allah bagi aku merasa jugak twin tu walaupun dah takde. The news of me carrying twin itself is a new and special experience.

So rather than mourning for the loss, I choose to be grateful on His Blessings, and focus all my emotions in caring for baby yang tengah membesar dalam womb ni.

Tapi perubahan yang berlaku adalah, sejak tahu tentang kembar tu, aku lebih sensitif tengok baby kembar lain. Rasa nak nangis, rasa gembira dalam sedih dalam gembira, rasa lebih tersentuh.

Allah knows best.

Hello to the new appetite I've never had, so everyone thought this time mesti Boy!

First trimester mabuk tidur mabuk tidur. Bab ni, sama jelah dengan semua my previous pregnancy pun. Mabuk teruk, is part of my pregnancy facts. Heheh. Sometimes kena baring berlarutan 2 hari. Alhamdulillah shake tetap boleh minum. Kalau tak boleh pun mesti aku paksa. Bila tak shake tu lagi teruk mabuk.

Then 2nd trimester came. Nafsu makan memang MashaAllah. I can eat sooo constantly. Dan saya layan makan sebab saya tak pernah merasa gemuk time pregnant. So kali ni why not layan gemuk so nanti boleh kuruskan badan balik kan haha.

My hips mengembang dengan pantasnya, laju sangat menggemuk! Although tak obvious sangat di mata orang sebab my height is 162cm so weight gain tu lebih kurang ketara. I continued ambil shake 2x sehari untuk kawal berat badan jugak. Makan tetap banyak. Baju from S naik ke XL (WL on maternity wear!). Sebelum ni bila pregnant naik sampai M je. hehe.

Sempat jugak experiment shapeloss program time pregnant, I shared my result few months ago.






Contraction started at 35 weeks

Doktor kata baby kali ni besar. Everytime scan, berat baby macam 2 minggu kedepan. Dahla asyik asyik breech. T__T. Aku punyalah risau nak beranak kalau 4kg hahaha. Jadi aku banyakkan berjalan sejak masuk 3rd trimester.

Bayang kan masuk je 3rd trimester aku berusaha jalan 3-7km sehari. Hahah. Gigih walaupun makin berat. Pergi tengok F1 Race, pergi Legoland, Farm in the City, jalan-jalan cari makan, window shopping, etc.




Minggu ke 35, dah rasa pelik. Contraction yang sakit dah mula. Doktor pesan kurangkan berjalan sebab taknak terberanak sebelum full term. Contraction on off ikut hari, tapi bila sakit tu memang banyak kali jugakla terjaga malam. Susah nak tidur sebab sakit. Cuak jugak melalui hari-hari, tunggu je cue untuk ke hospital. Jadi aku kurangkan risau aku dengan teruskan jalan-jalan cari makan hehehe.

At 36 weeks, perut drop. Baby dah engage. Mak aku dah suruh ready 2-3 hari je lg. Cuak jugak sebab tak full term lagi.


"Coach dah beranak ke? Boleh mesej lagi ke?"


Hari-hari dapat mesej dari Coachee, risau kalau aku beranak dorang takleh contact dah. Hahah. Terpaksa remind banyak kali, contact jela. Kalau beranak pun, InsyaAllah boleh reply msg bila dah sihat sikit heheh.

Pagi sebelum nak beranak tu, waktu tu tah tahu lagi la akan beranak haritu, so I posted this post. Lols. Lawak je. Baru bebel jangan tanya coach dah beranak ke. Petang tu terus beranak.



2 minggu contraction mcm tu. At 37 weeks, doktor scan katanya dah tak boleh tengok sebab baby dah betul2 engage. Check bawah dah 4cm.




Me : Sooo harini la ye?

Doktor : Aah harinilah. 

Me : Masuk labor room terus ke sekarang?

Doktor : You nak sekarang ke?

Me : ehehee... balik kejap boleh tak?

Doktor : Ha boleh. You banyakkan walking supaya senang bukak petang ni. 



Jadi aku balik rumah kejap, buatkan mealplan coachees, set up coaching group buat briefing November Session. Jawab soalan2 coachees. Jawab soalan coachees pasal handbag aku hahaha. Depa tak tahu lagi aku dah nak beranak. Bila aku bgtau dah nak masuk labor room kecoh terus group coaching!

Lepas tu pergi Jusco kejap beli baju anak untuk Hari Anugerah Cemerlang Tadika. Makan makanan yang aku paling teringin. Lepas tu baru pergi hospital untuk serah diri.


Pertama kali apply Teknik Bernafas Bersalin

Sebelum ni nak beranak, belasah je. hahah.

PENGALAMAN ANAK FIRST : https://amalina-peter.blogspot.my/2011/06/kelahiran-asiyah-abqari.html
PENGALAMAN ANAK SECOND : https://amalina-peter.blogspot.my/2013/10/pengalaman-bersalin-kali-ke-2.html

Tapi kali ke-3 ni, sebab dah makin pandai, makin tahu, aku jadi makin penakut pulak. Previously aku memang duduk 2-3 jam je dalam labour room. Takde trauma pun. Tapi makin tua ni aku ayik terfikir what if kali ni kepala baby sangkutla, what if kali ni sakit lama, what if kali ni tak bukak-bukak cm tu. Kiranya aku takut diuji dengan sesuatu yang aku tak pernah rasa. Serabut betul haha.

So, aku pun google dan tengok video youtube semua pasal Hypnobirthing. Aku belajar dan praktis bernafas dari Youtube je hehehe. Semua video aku telaah. So nak kata Hypnobirth sangat tu takdela. Tapi yang aku betul-betul praktis adalah teknik bernafas.

Basically yang aku practise dan apply bersalin kali ni adalah :

1. Remind myself : I AM IN CONTROL OF MY OWN BODY

2. Imagine everyday : Baby akan keluar pop dengan mudahnya macam po po je. Bak kata midwife kat video tu, "Imagine your vaginal opening blossom like a flower to make way for your baby."

Waahh jadi bila terfikir nak bukak sampai ke 10cm tu mcm mengembang mcm bunga. I really love the word BLOSSOM.

Sepanjang kat labor room tu terfikir je "I am blossoming. I am blossoming. Baby is coming out of the flower."

3. FEAR MAKES PAIN WORSE. So instead of takut, ready to embrace my 3rd baby with love.

4. Teknik bernafas. Yang ni memang praktis betul-betul.

ALHAMDULILLAH, hasilnya, memang tak sakit until the final 30 minutes. What supposed to be pain, I felt as pressure, yg makin lama makin kuat. 

Pukul 3.30pm masuk labor room. 5.45pm beranak. Alhamdulillah.

At 9cm, the ‘pressure’ is to strong and unbearable rasa mcm my womb is about to explode. So final 30 minit tu memang painful, tapi less on sakit contraction and more to very strong pressure sampai rasa sakit. At 9cm tu, breathing kejap buat kejap tak. Lupa dah k. SAKIT. Kalau teringat nak breath tu tak sakit sangat. Rasa tekanan je kat bawah. Kalau cam tak sempat nak fikir pasal breath bila contraction datang tu, memang koyaklaaa baju husband Lols. SAKITTTTTT. 

During final moment, was a bit confusing. Coz I normally push bila sakit datang. But this time sebab tak rasa sakit yg I familiar with, rasa strongggg pressure instead, I was so confuse nak kena push ke tak? 

Midwife tanya, "Rasa nak buang air besar?"

Aku jawab, "Saya tak tahuuuu. Saya rasa mcm perut nak pecah je." 

Hahah over sangat. Muka midwife pun confuse. Anak 1st ke anak 3rd ni??

At 10cm, pressure mcm berkurang pulak. PULAK DAH! Confuse! But at one point, midwife and doc suruh push. Dorang nampak confident je. Confuse and a bit doubt, aku pun push jela walaupun mcm rasa belum lagi ni sebab tak sakit sangat. Aku push 3x ikut surge. (dahla gap between contraction 3-5 minit tau. Antara setiap push tu boleh sembang tau hahaha. Pelik betul aku rasa. 

Kali ke-3 push, doktor kata "Jangan stop! Kepala dah nampak!" Waktu tu rasa mcm 'eleh tipu je doktor ni nak bg semangat'. Tapi ikut jugakla. Makin push makin rasa macam benda tengah keluar. I can feel the head sangat besar compared to previously. Then suddenly, nampak doktor tarik keluar baby. Subhanallah. 

Keluarlah seketul Ammar. Kepala besar, badan kecik. Hahah. Alhamdulillah. I spend the next 2 hours breastfeeding non stop, still in labor room. Dengarla ha perjuangan Mak Mak bilik sebelah sambil menyusu tu. Alhamdulillah aku dah selesai. 



New Baby New Experience

Memang setiap anak tu lain-lain. Kali ni aku lebih gemuk, lebih lapar, lebih pemarah muahaha, lebih malas nak layan drama dunia, lebih awal semuanya. Contraction awal. Engage awal. Beranak awal. 

Bagi aku every pregnancy memang shape personality baru dalam diri. Shape personality, shape our strength, shape our EATING HABIT. 

Now InsyaAllah it will be a whole new experience nak besarkan Ammar bin Muhammad Abqari ni.

Doakan!


NEXT REVIEW :
URUT BERSALIN DENGAN SUZIE CONFINEMENT (KL area)
REVIEW CHECK UP DAN BERSALIN DI RAMPAI PUTERI MEDICAL CENTRE

====================================================================


PROGRAM TURUN BERAT BADAN HERBALIFE

COACH TURUN BERAT BADAN WANITA

HUBUNGI 0136280514 untuk dapatkan produk / mulakan program Herbalife

0136280514
0136280514
0136280514


FOLLOW INSTAGRAM : @amalinapeter_coach untuk update terkini

Rabu, 1 November 2017

Herbalife di Johor Bahru

Coach | Pengedar | Distributor | Stokis | Agent HERBALIFE JOHOR BAHRU

Cawangan Herbalife di Johor Bahru ada di 73 dan 75 Jalan Harmonium 35/1, Taman Desa Tebrau, 81100 Johor Bahru.

Herbalife branch Johor Bahru ni merupakan PICK UP CENTRE. Kat sini tidak boleh buat pembelian, order, dan pembayaran. Semua pembelian boleh dibuat secara call order atau website order, kemudian boleh pick up terus di Pick Up Centre ni. Call / Web order hanya boleh dibuat oleh ahli Herbalife sahaja. 
Kalau anda nak beli produk Herbalife, anda tak boleh terus ke centre Herbalife JB ni sebab pembelian hanya boleh dibuat oleh AHLI HERBALIFE sahaja. 

Kalau nak buat pembelian atau daftar ahli terus, boleh hubungi kami untuk : 0136280514

Nak cari Coach Herbalife JB?

Ramai orang yang hubungi kami untuk tanya tentang Coach Herbalife di JB. Tahukah anda? Penggunaan produk Herbalife secara effektif kini tak perlukan Coach ikut kawasan. TEAM SURIKURUS ONLINE COACHING HERBALIFE kini memang membuka penghantaran produk Herbalife dan Coaching dari di seluruh Malaysia, termasuk JB. 

Kami juga boleh bantu anda buat pembelian untuk anda pick up di cawangan Herbalife Johor Bahru tu. Mudahnya online system!

Rujuk TESTIMONI ONLINE COACHING SURIKURUS SINI : http://amalina-peter.blogspot.my/2017/09/testimoni-terkini-herbalife-malaysia.html

COACH HERBALIFE JOHOR

Di dalam Team SuriKurus, kami juga ada 2 orang Coach yang komited di Johor. 

HEADCOACH NADIAH

 Telah turun 8kg, kini merupakan HEADCOACH SURIKURUS


Headcoach Nadiah ni memang TOP 3 Coach SuriKurus yang paling ramai membantu orang untuk turun berat badan tahun 2017 ni. Lokasi Nadiah di Johor. 

Anda boleh dapatkan Herbalife dari Coach Nadiah
INSTAGRAM : @coach_nadiahmahamood
FACEBOOK : NURUL NADIAH MAHAMOOD 
WHATSAPP : 01111475950

JR COACH SHALIZA


Seorang lagi Coach Herbalife di Johor adalah Jr Coach Shaliza. Walaupun Shaliza ni baru je join Herbalife tahun 2017, tapi dia sendiri dah turun total 23kg!!

Dengan pengalaman Shaliza turun berat badan TANPA BERSENAM, TANPA MASAK SETIAP HARI, DAN MEMANG SIBUK DENGAN KEHIDUPAN HARIANNYA, Shaliza memberi inspirasi pada ramai orang untuk turun berat badan dengan nutrisi seimbang juga. 

Kalau ikutkan Shaliza ada banyak sebab untuk tidak kurus :
1. Sibuk bekerja. Guru. 
2. Tak sempat masak.
3. Tak sempat bersenam.
4. Single mother (suami meninggal)

Tapi dalam Coaching SuriKurus Online Coaching, memang program kurus kami sangat mudah. TIADA ALASAN untuk tak kurus. 

Tagline Shaliza sendiri adalah : "TURUN BERAT BADAN WALAUPUN SIBUK"

Anda boleh dapatkan Herbalife dari Coach Shaliza
INSTAGRAM : @nurshalizashafie
FACEBOOK : NUR SHALIZA SHAFIE
WHATSAPP : 0123851452

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 


Coaching kami di seluruh Johor telah membantu ramai orang. 

Antara bandar top ada pelanggan kami di Johor adalah :

Herbalife Johor Bahru
Herbalife Batu Pahat
Herbalife Segamat
Herbalife Muar

sekiranya anda dari bandar lain-lain, anda pun boleh join coaching kami kerana ia berjalan tanpa batas kawasan.

0136280514





Nak beli/order produk Herbalife di JOHOR? 


Hubungi kami sekarang:
WHATSAPP 0136280514
Facebook : Amalina Peter
Instagram : @amalinapeter_coach

Isnin, 30 Oktober 2017

Sebab Kenapa Berat Badan Susah Nak Turun

Kenapa Berat Badan Susah Nak Turun?

Siapa yang pernah cuba nak kurus mesti akan rasa benda ni :

- Diet tu susah. Kena strict/disiplin/berkorban.
- Berat susah nak turun
- Tapi berat tu senang je naik
- Dah diet teruk-teruk, turun 1kg je T__T

Sebenarnya pasal berat badan ni, dengan ilmu yang betul, senang sangat untuk kita kawal.

For starter, siapa yang biasa berdiet, berikut adalah beberapa sebab kenapa berat badan susah nak turun...

10 Sebab Kenapa Berat Badan Anda Susah Nak Turun

1. Kurangkan makan tanpa ilmu yang betul.

2. Berhenti makan NASI, tapi ganti dengan karbo lain yang lagi merapu / tak sihat

3. Kurangkan makan, sampai kurg makan protein jugak

4. Makan sayur dan buah je, kononnya sebab sayur dan buah tu je yang anda tahu sihat.

5. Konon-konon dah kurang makan, sebenarnya 'sedikit' makanan yang anda makan tu tinggi kalori. Walaupun rasa kurang makan, tapi kalori tetap berlebihan.
6. Banyak makan makanan proses.
7. Banyak makan 'hidden sugar'
8. Pemakanan harian tak seimbang
9. Terlalu kurang makan
10. Terlalu fokus bersenam, tapi tak jaga makan pun.
Siapa yang terjebak dalam 10 point diatas? Baiklah cepat-cepat atasi cabaran tu sebelum anda teruskan lagi dengan 'diet' program anda yang kurang effektif.

Cara Mengatasi Masalah Diatas?

Jadi macam mana nak keluar dari perangkap diatas??
Dengan ILMU. Belajar dengan cara turun berat badan yang sihat, dari orang yang memang mahir dalam bantu orang lain kurus. Sebab ilmu kat internet ni banyak. ILMU MERAPU PUN BANYAK. Ilmu tak bermanfaat pun banyak.
Air lemon lah.
Teh kurus lah.
Detox lah.
Berhenti makan nasi lah.
Bersenam semata-mata.
Kira kalori semata-mata.
BANYAK TIPS KURUS, tapi yang betul-betul membantu anda untuk KURUS DENGAN SIHAT, TAK YOYO, TAK LAPAR, SENANG MAINTAIN LEPAS IDEAL, adalah dengan healthy weight loss method.

Cara Kurus Yang Sihat Tu Macam Mana?

- Kurangkan makan ikut pengiraan yang tepat untuk keperluan kalori badan. BUKANNYA KURANG MAKAN SAJA-SAJA.
- Isikan makanan harian anda dengan seimbang : Ada karbohidrat, ada protein, ada lemak sihat, ada fiber.
- Pilih gaya hidup yang lebih aktif. Banyakkan berjalan, bergerak, dan kalau boleh dah tentulah mula bersenam. Kalau bersenam tu terlalu advance bagi anda, mulakan dengan banyak berjalan dulu.


Sertai SURIKURUS ONLINE COACHING!

Nak senang join lah SuriKurus Online Coaching terus. Apa beza Online Coaching SuriKurus dengan kurus sendiri?

Kelebihan join program SuriKurus Online Coaching

1. Coach buatkan mealplan anda, keperluan kalori anda, keseimbangan nutrient dari makanan harian anda.
2. Anda PASTI boleh turun berat.

3. Kalau result tak turun berat, Coach akan bantu anda analyze dan improve.

4. Group Coaching yang sangat supportive.

5. Coach berikan homework untuk mudahkan anda ubah gaya hidup sihat one step at time

6. Coach akan didik cara fikir yang betul. MINDSET BETUL = WEIGHT LOSS MUDAH.

7. Bila anda jatuh/down, Coach sambut dengan cushion. Hehe. Kalau sendiri-sendiri je, bila tak turun terus give up.

8. Anda boleh elakkan 10 perangkap kegagalan diatas!
HUBUNGI 0136280514 untuk dapatkan mulakan program anda
FOLLOW INSTAGRAM : @amalinapeter_coach untuk update terkini

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Join program kami, dengan mindset yang betul. Faktor yang melambatkan penurunan berat dalam program SuriKurus!

Faktor yang melambatkan weight loss bila first month on program - TAK IKUT MEALPLAN. Dalam SuriKurus Coaching, orang tak turun berat bila tak ikut mealplan je. 
Ada 3 jenis 'tak ikut mealplan'. 

1. Terlalu longgar. Semua makanan pun nampak "Ala sikit je." So cuit cuit. Biasanya food awareness belum betul2 deep. Jadi cara pandang makanan pun belum berpengalaman mcm org yg dah bertahun2 healthy lifestyle. Manja-manja biasanya geng kategori ni. 😄 Boleh di didik. 

Yang penting kena bersedia untuk DIDIK diri.😘 

2. Terlalu risau/stress. Sampai takut makan snek, takut makan nasi, takut makan protein. Berat turun sikit takut. Gain muscle mass pun takut. Hilang FUN dan ENJOY dalam healthy lifestyle tu. 

Jangan gitu ya kakak-kakak. YOU ARE IN CONTROL OF YOUR BODY. Badan kita takkan menggemuk melainkan kita buat nombor 1 diatas. Hehehe. 

Yang ni pun boleh di didik. Letak je dalam group SuriKurus nanti senangla terpengaruh dengan kawan-kawan yang FUN dan HAPPY (dan nakal) tu. haha.

3. Terlalu pandai. Semua mealplan di tukar ikut apa yang di rasa lebih baik, ikut tips org lain, ikut bacaan kat internet, ikut nasihat kawan. Kata Coach je dia taknak ikut hahah.

Jarang jumpa org gini tp sekali jumpa tu kalau 3-4 bulan masih tak berubah, ikut pandai sendiri, saya refuse untuk proceed coaching sebab tak bisa tolong lahh bila org tak bersedia nak menerima 😂- biasanya org cmni pun tak turun langsung 😭

Kesimpulannya, nak kurus dalam Program SuriKurus ni: 

1. Have fun, enjoy, dalam healthy eating habit. Bukannya enjoy makan benda2 terlarang ya hahah.

2. Ikut mealplan. Lama-lama bila ikut guideline, kita akan kenal badan kita. Pastu kite boleh adjust2 sikit ikut yg terbaik dengan badan.

3. Be moderate. Jangan nak eat clean takde minyak langsung, atau takut sangat makan ayam, atau takut sangat makan 5x sehari. BE MODERATE. 

4. Buat homework yang coach bagi. Sebab homework tu cara terbaik untuk didik diri dengan benda baru. Apply dulu baru faham. 

5. DO YOUR BEST ON YOUR FIRST MONTH (ikut mealplan jangan kurangkan jangan lebihkan), so you'll know your body punya potential. Kalau awal2 dah ambil on off, mcm mana kita nak tahu betapa awesomenya badan kita respond to healthy lifestyle kan 😍
By Coach InaAb, Coach Turun Berat Badan Herbalife 10 tahun
IG : @amalinapeter_coach

BOLEH CHECK LINK DI BAWAH UNTUK LIHAT TESTIMONI PROGRAM KAMI!
TESTIMONI GROUP BULANAN BULANAN 
http://amalina-peter.blogspot.my/2017/09/testimoni-terkini-herbalife-malaysia.html
TESTIMONI INDIVIDU TERKINI

PROGRAM TURUN BERAT BADAN HERBALIFE

COACH TURUN BERAT BADAN WANITA


HUBUNGI 0136280514 untuk mulakan program

0136280514
0136280514
0136280514
FOLLOW INSTAGRAM : @amalinapeter_coach untuk update terkini

Rabu, 25 Oktober 2017

Herbalife Distributor Malaysia

Herbalife Distributor di Malaysia

Kami merupakan Distributor Herbalife di Malaysia sejak tahun 2007. Dengan pengalaman lebih 10 tahun dengan produk Herbalife, kami kini jua merupakan Coach Turun Berat Badan Herbalife yang letak membantu ratusan orang untuk turun berat badan dengan sihat.





Ini profile kami :

Coach Ina dan Ab
No Phone: 0136280514
Servis: Online Coaching seluruh Malaysia 
INSTAGRAM: @amalinapeter_coach

  • Berpengalaman 10 tahun sebagai Coach Pengurusan Berat Badan (since 2007)
  • Kami sendiri mengekalkan berat badan kami berat badan yang ideal selama 10 tahun
  • Coach Ina telah berjaya TURUN BERAT BADAN SELEPAS BERSALIN 2 kali. 
  • Founder kepada HERBALIFE ONLINE COMMUNITY TEAM SURIKURUS
  • Kami menyediakan ONLINE COACHING di seluruh Malaysia
  • Tak kira dimana anda berada, anda boleh kurus 
  • Anda hanya perlu ada WHATSAPP

SEBARANG PERTANYAAN?
WHATSAPP 0136280514INSTAGRAM: @amalinapeter_coach



ADAKAH ONLINE COACHING HERBALIFE BERKESAN?

Team SuriKurus Online Coaching Herbalife secara konsisten menurunkan 100kg berat setiap bulan. MashaAllah.

Program kami memang direka untuk membantu WANITA dari seluruh Malaysia, tak kira yang sibuk bekerja, suri rumah, guru, banyak commitment, untuk turun berat badan dengan sihat tak kira apa jua gaya hidup anda.

Untuk bukti lebih banyak tentang keberkesanan HERBALIFE ONLINE COACHING TEAM SURIKURUS, anda boleh follow kami di instagram.

INSTAGRAM : @amalinapeter_coach
INSTAGRAM : #teamsurikurus






HUBUNGI KAMI UNTUK MULAKAN HERBALIFE : 0136280514

Jumaat, 20 Oktober 2017

Herbalife Malaysia Outlet / Branch : Kuala Lumpur, Johor Bahru, Penang, Kota Kinabalu, Kuala Terengganu, dan Kuching

OUTLET / BRANCH HERBALIFE DI SELURUH MALAYSIA


Herbalife di Malaysia ada beberapa pick up centre. Anda mungkin mencari outlet, stokis, atau branch Herbalife berdekatan dengan anda. 

Sebenarnya produk Herbalife tak boleh dibeli dari mana-mana outlet / stokis / branch. 

Produk Herbalife hanya boleh didapati dari pengedar Herbalife sahaja. As stated on the product label :


Sebab tulah anda takkan jumpa branch / outlet / stokis Herbalife merata-rata. Outlet / Branch Herbalife.

KUALA LUMPUR, KL
KOTA KINABALU, Sabah
JOHOR BAHRU, Johor
PENANG, Pulau Pinang
KUCHING, Sarawak
KUALA TERENGGANU, Terengganu

Sekiranya anda bukan pengguna / ahli Herbalife, anda boleh mulakan dengan menghubungi Coach Herbalife sebagai langkah pertama. Mesej ini juga tertera di website Herbalife bahagian 'Contact', yang tertulis berikut :

CONTACT HERBALIFE MALAYSIA
When you need answers or assistance, the support you deserve is always within reach. 
Ask your Independent Herbalife Member 
Whether you have product questions or an interest in the Herbalife business opportunity, we encourage you to talk to your local Herbalife Member. Your Member is dedicated to answering your questions and providing the expert information you need. Please do just pick up the phone and give them a call.
---------------------------- 



Herbalife Kuala Lumpur 

Herbalife centre Kuala Lumpur terletak di Jalan Raja Chulan, Plaza See Hoy Chan, Ground Floor. Kalau lalu Jalan Raja Chulan tu memang nampak je hq HERBALIFE dari luar. Kat sini boleh buat order, bayar, dan pick up barang terus (AHLI SAHAJA, kalau anda bukan ahli, datang sini pun tak boleh beli produk ya). Walaupun selalunya proses agak lama.

Kami jarang shopping di HQ ni walaupun dekat je. Sebab delay time. Drive - Park - Order - Tunggu Pick Up - Bayar parking - Drive balik. Tapi ramai je yang suka shopping kt HQ ni jugak. Sebab tulah selalu ramai je orang.


nampak je dari tepi jalan raja chulan.

 



Herbalife Kota Kinabalu

Herbalife branch di Kota Kinabalu ni pun merupakan Distribution Centre. Maksudnya seorang AHLI HERBALIFE boleh order, bayar, dan pick up di centre ni. Again, AHLI je yang boleh beli ya. Kalau bukan ahli pergi sini pun tak boleh beli barang jugak. Nanti saya ceritakan kat bawah lagi.

Alamat Herbalife Kota Kinabalu branch adalah : G30, Phase 2A Kompleks Asia City, Asia City, Pusat Bandar Kota Kinabalu, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

Sama juga dengan kat KL, masuk kat area ni je akan nampak je Herbalife punya centre ni kat tepi jalan. Tak susah sangat nak cari. 




Photo by Headcoach Surikurus Lynda di KK : http://lyndadelacruzacic.blogspot.my
Instagram : @Coachlynda_hbl


Herbalife Johor Bahru

Berbeza dari 2 centre diatas, kat sini tidak boleh buat pembelian, order, dan pembayaran. Semua pembelian boleh dibuat secara call order atau website order, kemudian boleh pick up terus di sini. Call / Web order hanya boleh dibuat oleh ahli Herbalife sahaja. 

Alamat Herbalife Branch di Johor Bahru ni adalah : 73 & 75 Jalan Harmonium 35/1, Taman Desa Tebrau, 81100 Johor Bahru.




Herbalife Penang

Herbalife branch Penang ni tidak boleh buat pembelian, order, dan pembayaran. Semua pembelian boleh dibuat secara call order atau website order, kemudian boleh pick up terus di Pick Up Centre ni. Call / Web order hanya boleh dibuat oleh ahli Herbalife sahaja. 

Alamat Herbalife Branch di Penang ni adalah : Unit B21 & B22, Sunway Perdana Pusat Komersial, No 41 & 43, Jalan Todak 6, Seberang Perai Tengah, 13700 Penang.






Photo by Headcoach Surikurus Anis Bux di Utara
Instagram : @athrhbux_fitcoach

Herbalife Kuching


Akhir sekali, adalah pick up centre terbaru iaitu di Kuching Sarawak. Waahh bestlah orang Kuching dah boleh dapat produk Herbalife dengan begitu pantas sekali. Sama dengan Herbalife branch JB dan Penang, Herbalife branch Kuching ni tidak boleh buat pembelian, order, dan pembayaran. Semua pembelian boleh dibuat secara call order atau website order, kemudian boleh pick up terus di sini. Call / Web order hanya boleh dibuat oleh ahli Herbalife sahaja. 

Alamat Herbalife Branch di Kuching ni adalah : ABC Express, Jalan Rock, Kuching.



Herbalife Kuala Terengganu 

Terkini bulan Oktober 2017, Herbalife buka satu branch di Kuala Terengganu juga. Semua pembelian boleh dibuat secara call order atau website order, kemudian boleh pick up terus di Pick Up Centre ni. Call / Web order hanya boleh dibuat oleh ahli Herbalife sahaja. 

Herbalife Kuala Terengganu Pick Up Point : Lot 37668, Jalan Salak, Chabang Tiga, Kuala Terengganu, 21000, Terengganu. 

Ahli je boleh beli? Jadi macam mana saya nak beli Produk Herbalife dengan mudah?

Kat atas semua saya dah senaraikan semua lokasi Herbalife Distribution Centre dan Pick Up Centre di seluruh Malaysia. Dah tentu anda fikir kenapa sikit sangat centre Herbalife ni? Selalu stokis company lain ada kat setiap bandar seluruh Malaysia, kan? Kenapa pulak di pick up centre hanya ahli je yang boleh beli?

Sebab untuk menjamin keberkesanan produk Herbalife, anda hanya boleh mendapatkan produk Herbalife ni melalui pengedar Herbalife sahaja.



Dan saya amat menyarankan anda untuk dapatkan produk Herbalife dari Coach yang komited. Jangan main beli je dari mana-mana orang yang jual, pastu anda tak tahu nak bancuh mcm mana, pastu dah guna tak sedap pulak, tak kurus pulak. PASTIKAN ANDA BELI HERBALIFE DARI COACH YANG KOMITED.



Jadi kat semua centre diatas, HANYA AHLI HERBALIFE SAHAJA yang boleh buat pembelian. Kalau yang bukan ahli nak buat pembelian kena melalui ahli jugak. Kalau anda pergi walk in je, anda tetap takkan boleh buat pembelian. So better cari Coach Herbalife yang komited je before anda pergi ke Herbalife office ya. 


SEKIRANYA ANDA MERUPAKAN HERBALIFE MEMBER, SILA CALL HERBALIFE SENDIRI UNTUK SOALAN LANJUT. JANGAN CALL KAMI YE. 


SEKIRANYA ANDA BELUM DAFTAR AHLI, BOLEH TANYA SELANJUTNYA DI SINI : WHATSAPP 0136280514  

BAGAIMANA SAYA NAK BELI PRODUK HERBALIFE?

CARA 1 : WHATSAPP KAMI 0136280514, NYATAKAN HASRAT ANDA NAK BELI PRODUK APA. PENGHANTARAN dan COACHING SELURUH MALAYSIA.

Kami akan uruskan semua order anda, pembelian melalui kami juga akan lengkap dengan guidance, service, coaching, dan banyak lagi benefit. 

CARA 2 : DAFTAR AHLI TERUS. Nak daftar ahli kena melalui Coach jugak. Boleh WA 0136280514 dan nyatakan niat anda untuk jadi ahli Herbalife.

Kami akan uruskan pendaftaran anda. Kemudian anda boleh buat pembelian dari semua centre diatas dah dari website official Herbalife dengan harga diskaun. 

CARA 3 : BELI PRODUK DARI WEBSITE OFFICIAL HERBALIFE (website lain tak legal ya)

Nak beli produk Herbalife di Website secara ONLINE pun boleh. Hubungi kami 0136280514 untuk kami uruskan next step anda.

CARA BELI HERBALIFE ONLINE : http://amalina-peter.blogspot.my/2016/08/cara-beli-herbalife-online.html

========================================

HUBUNGI 0136280514 untuk dapatkan produk / mulakan program Herbalife

0136280514
0136280514
0136280514

FOLLOW INSTAGRAM : @amalinapeter_coach untuk update terkini


Info semua produk Herbalife di Malaysia : Produk Herbalife Online, klik sini

Jom join coaching kurus Herbalife bersama #TeamSuriKurus! : Untuk Turun Berat Badan dengan Herbalife dan Coaching, klik sini

Produk Herbalife untuk kurus? : Produk Herbalife untuk Kurus Klik Sini

Ahad, 15 Oktober 2017

Kebaikan Produk Herbalife Aloe Vera Concentrate, Original and Mango

MY LOVE STORY : HERBAL ALOE CONCENTRATE 

Why I Love Herbalife Aloe Concentrate ni. 



Ni antara produk Herbalife yang saya rasa instant effect kat badan saya. Sayalah. Lain org maybe lain. 😄

Produk Herbalife di Malaysia yang menjadi kegemaran saya :

❤️ F1 Nutritious Meal SHAKE - Yang ada balance nutrients untuk kegunaan tubuh setiap hari. Memang Best sangat sarapan pagi shake Herbalife ni!
❤️ Herbal Aloe Concentrate - Yang kite akan ceritakan dalam entri ni
❤️Teamix Lemon Hibiscus - Yang sangat awesome untuk increase metabolisma, bantu pencernaan, bantu eliminate toxins, dan bagi tenaga pada badan.
❤️ F3 Whey Protein - Rahsia badan cantik, PROTEIN yang sangat awesome ni.

Okey now, TENTANG ALOE VERA HERBALIFE

Aloe ni daripada pokok Aloe Vera, yang mmg well known dengan kesannya untuk sedapkan perut, lancarkan pencernaan, sihatkan usus. Org Melayu kata detox dan ‘cuci usus’ 😂. (Saya tak kata cuci usus ya. Read further 👇🏻




RASA LETIH, KURANG SEGAR, MENGANTUK, SETIAP KALI LEPAS MAKAN?
Sekarang cuba kita fikir, selalu kita rasa normal untuk rasa letih dan kurang segar selepas makan. Kita rasa itu normal. Bila rasa kurang segar, kita cari minuman bergula untuk tenaga. 

Sedangkan gaya hidup stress, makanan kurang fiber, makanan tak seimbang dan tak sihat, makanan bergula tinggi, berlemak tinggi, makanan dengan transfat, makanan proses - ini semua membebankan usus! 

Instead of badan kita dapat zat nutrisi daripada makanan yang kita makan, badan kita jadi terbeban pulak dengan makanan tu. Instead of badan boleh guna nutrients dalam makanan untuk lancarkan pencernaan, badan kita tak boleh guna sebab tak cukup organic nutrients dan natural enzymes. 

KESANNYA? Badan jadi letih lepas makan! Sebab sisten pencernaan kita kena BEKERJA SANGAT KERAS untuk mencernakan makanan-makanan kita. Sebab tula lepas makan jadi letih. dan benda tu bukannya sesuatu yang normal seperti yang anda fikirkan. Dan anda tak perlu minuman bergula untuk boost tenaga selepas makan. 

FUNGSI ALOE VERA HERBALIFE

🌸 support sistem pencernaan yang terbeban dengan gaya hidup stress, kurg fiber, makanan tak sihat, banyak gula, lemak, transfat, processed foods - ni semua membebankan usus. Aloe Herbalife membantu sistem pencernaan kita untuk lebih lancar regardless of gaya hidup zaman kini yang membebankan usus seperti diatas.
🌸 mengandungi organic nutrients, natural enzymes, vitamins, minerals, amino acids, & aloe vera. 
🌸 mengandungi chamomile & antioxidants untuk melawan kesan negative toxins & penuaan. 
🌸 Tingkatkan penyerapan nutrients, jadi kita akan dapat the most daripada makanan yg kita ambil. 

Siapa yang dan minum Herbalife SHAKE kat sini, bila consume Aloe sekali, penyerapan nutrisi dari F1 Shake tu akan jauh lebih optimum!! Sebab Aloe membantu tingkatkan penyerapan nutrisi, kesan F1 tu sendiri akan lebih power. 


KISAH SAYA DAN ALOE VERA HERBALIFE



2 tahun pertama consume Herbalife, saya minum F1 Shake, Whey Protein, dan Teamix je. Waktu tu Aloe tak masuk Malaysia lagi. Sejujurnya kesan shake pada badan saya dulu lambat sikit saya rasa. 

Mmg rasa sihat lepas Herbalife, tp tak sesihat lepas ada Aloe sekali. 

Awal2 ambik Herbalife Shake, saya rasa tenaga berbeza dan jadual makan saya mula lebih tersusun. Kalau tak lapar kenyang saya tak menentu dan ia membuatkan kehidupan saya sangat tak teratur. 

Tapi untuk digestive system, saya masih kejap membuang kejap tak membuang. Kulit pun berjerawat penuh walaupun dah 2 tahun guna Shake Herbalife.

Tahun ke 3 kot, Aloe masuk Malaysia. Saya terus grab sebab kawan2 Herbalife oversea semua kata saya ni perlukan Aloe sebab badan tak sihat sangat, kulit saya reflect digestion saya tak berapa sihat. (membesar byk sgt processed foods 😌). 

And yesss kesannya lepas Aloe ni, mmg rasa sihat sangat!! Baru badan dapat absorb nutrisi dengan effektif agaknya. Sedih betul 😂 




KESANNYA PADA SAYA :
🌟 Badan lebih segar!
🌟 Relieve masalah berkaitan pencernaan (occasional indigestion) 
🌟 Kulit senang sangat improve Alhamdulillah
🌟 Lepas lunch minum Aloe & Teamix, confirm segar tak ngantuk, mood happy, boleh focus kerja. 
🌟 Increase hydration. So sesuai kalau tengah letih, workout, etc. Badan kita akan letih bila dehydrated. 
🌟 Kalau travel lagilaaaaa wajib bawak Aloe ni. Time travel lah digestive system kite nak bad mood, immune drop, kurg nutrisi, etc. Aloe + Teamix time travel is my healthy and energy pills!! 


 

So banyak-banya produk Herbalife memang semua saya guna, tapi priority yang memang TAKKAN TINGGAL, 
F1 SHAKE, ALOE, TEAMIX, WHEY PROTEIN


APA SEBENARNYA KESAN ALOE YANG KITA BOLEH RASA?

  • Bila kata healthy digestion, susah sikit nak relate kan? 😄 Usus sihat, SO WHAT?
  • kesan aloe tu sebenarnya bila usus kita sihat, tubuh kita jadi sihat. 
  • Bila sistem pencernaan tak lagi terbeban dan kena kerja kuat nak digest makanan kita, bila sistem pencernaan lancar, weight loss progres pun lebih lancar.
  • Anda suka dengan term “DETOX” kan? Orang selalu relate, bila detox senang kurus, bila detox kulit cantik, bila detox badan rasa sihat dan segar. (detox bukan setakat makan produk je. Tp tu cerita lain)
  • Tu semua kesan Aloe jugak. Bukanlah sebab Aloe merawat, tapi semua back to explanation di atas. Healthy digestion. 
  • USUS SIHAT, DIGESTION LANCAR ➡️ PENYERAPAN NUTRISI MENINGKAT ➡️ SELURUH BADAN DAPAT KESAN POSITIVE. 
USUS YANG SIHAT BOLEH SPEED UP WEIGHT LOSS, KURANGKAN CRAVING, DAN TINGKATKAN PENYERAPAN NUTRIENT.

GAYA HIDUP ANDA : KURANG TIDUR, STRESS, SIBUK SANGAT, TAK BOLEH MAKAN ORGANIC FOOD 24 JAM

Lifestyle kita berubah-rubah, tak sempurna je everyday. Semua org mcm tu. Kena prepare kawal diri under pressure jugak. Jangan cepat mengalah pada gaya hidup sihat hanya sebab kehidupan kita sibuk dan stress. 

Kalau tak cukup tidur atau very stress, jaga digestive health jugak. Sebab stress/lack of sleep effect digestion. Digestion effect skin, weight loss, nutrition absorbtion thus immune system pun drop. Perasan tak bila stress/tidur tak tentu - berat susah turun? 

Herbal Aloe Concentrate ni membantu increase digestive health under all circumstances, therefore membantu boost body function under all circumstances jugak. 

So tak kisahla anda jenis sangat sibuk, sangat stress, atau tak cukup tidur, ANDA SANGAT SESUAI DENGAN HERBAL ALOE CONCENTRATE.

KESAN ALOE VERA OVERALL : 

1. Boost weight loss
2. Kulit yang sihat
3. Badan lebih sihat dan segar

ALOE VERA HERBALIFE KINI ADA DUA PERISA!

Tahun 2017 ni ada macam-macam produk masuk! Nilah antaranya, Aloe Vera perisa Mango. Nyummmmsss. Memang sedap. 



Boleh la try ye. 

HUBUNGI 0136280514 untuk dapatkan produk / mulakan program Herbalife

0136280514
0136280514
0136280514

FOLLOW INSTAGRAM : @amalinapeter_coach untuk update terkini


Info semua produk Herbalife di Malaysia : Produk Herbalife Online, klik sini


Jom join coaching kurus Herbalife bersama #TeamSuriKurus! : Untuk Turun Berat Badan dengan Herbalife dan Coaching, klik sini

Produk Herbalife untuk kurus? : Produk Herbalife untuk Kurus Klik Sini
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...