Follow Amalina Peter in Instagram @amalinapeter_coach for latest update ! #TeamSuriKurus

Selasa, 4 Februari 2020

Short Staycation di Grand Hyatt Kuala Lumpur, KLCC

Last Chinese New Year saya decide untuk pergi short staycation kat mana-mana hotel berdekatan. Dah tak larat nak duduk rumah. Macam mana nak rehat pun, kita surirumah ni kalau duduk rumah mesti sibuk fikir makan anak-anak, uruskan laundry, kemas rumah. Last-last tak rehat pun 😭

Jadi CNY baru-baru ni saya decide untuk berehat di Grand Hyatt Hotel, Kuala Lumpur. Dekat je dari rumah πŸ˜‚ tapi takpela asalkan rehat. 


4 SEBAB KENAPA SAYA PILIH GRAND HYATT


1. Bilik hotel Grand Hyatt ni paling best, antara semua hotel keliling KLCC. 





✔️Ada bath tub. Main point πŸ˜‚ Sebab nak bagi anak-anak main whole day.
✔️ Bilik BESARRRR. Tak banyak hotel yang boleh bagi space besar mcm mana Grand Hyatt bagi 😍 So memang best sangar
✔️ Layout bilik unik. Rasa la kelainan sikit sebab tak macam hotel biasa. 

Hotel-hotel sekitar KLCC, yang semua harga lebih kurg Grand Hyatt ni, we have been to Mandarin Oriental, Four Seasons, Traders - semua lebih kecil dari bilik Grand Hyatt ni. Four Season is second best, but comparing the price (Four Season around RM1200 per night, while Grand Hyatt around RM800 - you pay lesser for more luxury room)




Very nice bathroom and bathtub and shower 😍




2. Restaurant Thirty8 (tingkat 38) yang provide amazing view untuk kita makan bersama keluarga. 


This is another unique thing yang Grand Hyatt offer - restaurant tingkat 38. Pagi-pagi walaupun tak mandi badan masam-masam lagi, boleh breakfast dengan amazing view dari tingkat 38 ni πŸ˜‚ Tak payah susah-susah nak book luxury dining experience. 

Restaurant Thirty8 ni memang selalu menjadi pilihan orang untuk dapat special dining view. Jadi kalau menginap di hotel termauk breakfast, dapatla 2 dalam 1. 😍




3. Hotel ni kids friendly. YEAY!! Swimming Pool best. YEAY!!





Untuk ibu bapa kepada anak-anak kecil, hotel ni memang best untuk kids. Dahla bilik besar, swimming pool sangat kids friendly. Ada life jacket, float, swimming noodle disediakan untuk anak-anak enjoy. Pool pun cantik sangat, dengan day bed yang menyelesakan dan sangat banyak. 

I spend hours of quality time membaca buku sambil jaga anak-anak mandi pool. Such things that I hardly get at home walaupun rumah ada swimming pool jugak πŸ˜“ sebab day bed pool rumah tak best macam day bed hotel ni πŸ˜…  ehhh padahal kt mana-mana pun boleh je reading kan. Cuma lain sikit kot bila tukar environment tu otak kita lagi fresh bila membaca. 😍



4. Dekat dengan KLCC, senang makan, senang shopping


Oke to be honest 7-10 minutes walk. Tapi exact location Grand Hyatt adalah betul-betul sebelah Convention Center dan Aquaria. Jadi kalau nak cari kedai makan dan kedai runcit, boleh pergi di area Aquaria pun dah oke. Turun bawah je, pergi bangunan sebelah. DONE. Ada food court dan mini mart. 

Kalau rajin sikit, macam kami sekeluarga memang suka berjalan kaki, kami akan pergi ke KLCC je untuk lunch dan dinner. Kadang-kadang bila jalan tu boleh lalu KLCC Park sekali. Budak-budak bolehla melepaskan segala tenaga dorg tu kan πŸ˜‚ Point is, kami sekeluarga memang suka berjalan kaki. Alhamdulillah thanks to our mission for fit and healthy lifestyle πŸ˜‚ gigih jalan banyak-banyak sambil dukung anak 2 tahun tu.... dia malas jalan. 

So yes, 7-10 minutes. Boleh lalu bawah (aircond), boleh juga lalu Taman KLCC (support #1000HoursOutside Challenge 2020 😍 Anyway, taman dia memang best, so, why not?

   
Oh look! Signatures KLCC dah siap! Besar dan selesa dan cantik dan ada Baskin Robbins! 😍😍 bestnyaaa.


Oke itu jelah sharing kali ni. Dah lama dah buat sharing jalan-jalan dengan kids. Terhenti sejak ada baby baru πŸ˜‚ Tak blogging langsung sampai baby dah 2 tahun. 

Follow my instagram untuk stay updated k! 😘




We are also running a FLAT BELLY FEBRUARY PROGRAM 

(PROGRAM PERUT KEMPIS FEB) 😍






View this post on Instagram

Bila lagi nak kempiskan perut kan? Last saya buat FLAT BELLY MONTH adalah tahun 2018. Itu pun open kt coach aje. Feb ni kite design program khas utk ajar coachees focus perut kempis ye. Belajar betul2, amalan sepanjang hayat. I teach real tips lah. So akan ambik masa sikit tapi effectnya kekal. Bukannya tips temporary, starvation, liquid diet 🚫🚫🚫. Bukan tu semua. Jangan expect tips2 gitu nanti kecewalah. I will teach the right nutrition intake dan workout basic2 utk focus flat belly dari rumah aje. 😘😘😘 semua org boleh buat tau! Get ready!! ============================ KURUS 30 HARI SURIKURUS ONLINE COACHING πŸ“²0136280514 ✔️ Turun Berat 5-50kg ✔️ Group Coaching Wanita sahaja ✔️ Mealplan PERSONALIZE MUDAH ✔️ Coaching Group yang supportive ✔️ Grocery List & Snack Ideas ✔️ Kelas Kurus Online ✔️ Food Diary Checking, HomeWork ✔️ Recognitions and Reward ✔️ 100% ONLINE & EFFECTIVE πŸ’― turun berat bagi yg ikut guideline . . TENTANG PROGRAM KAMI ❌ Kurus Tanpa stress ❌ Tak wajib masak/eat clean ❌ Tak wajib bersenam ❌ Kurus Tanpa Berlapar 🍚 Boleh makan NASI setiap hari ✔️ Boleh makan masakan Melayu . . Start Now πŸ“²0136280514 30 DAYS TRIAL AVAILABLE. ⚫️ Herbalife Coach ⚫️ ONLINE Weight Loss Coaching, MUDAH & BERKESAN #TeamSuriKurus #ProgramKurus30Hari #CoachKurusOnline #HerbalifeMalaysia #HerbalifeCoachMalaysia
A post shared by COACHING KURUS | HERBALIFE (@amalinapeter_coach) on






Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...