JUMLAH PENURUNAN BERAT DI BAWAH COACH INA AB TAHUN 2017

798KG
Follow Instagram @amalinapeter_coach untuk info terkini

Amalina Peter in Instagram @amalinapeter_coach ! #TeamSuriKurus

Ahad, 15 Oktober 2017

Kebaikan Produk Herbalife Aloe Vera Concentrate, Original and Mango

MY LOVE STORY : HERBAL ALOE CONCENTRATE 

Why I Love Herbalife Aloe Concentrate ni. 



Ni antara produk Herbalife yang saya rasa instant effect kat badan saya. Sayalah. Lain org maybe lain. 😄

Produk Herbalife di Malaysia yang menjadi kegemaran saya :

❤️ F1 Nutritious Meal SHAKE - Yang ada balance nutrients untuk kegunaan tubuh setiap hari. Memang Best sangat sarapan pagi shake Herbalife ni!
❤️ Herbal Aloe Concentrate - Yang kite akan ceritakan dalam entri ni
❤️Teamix Lemon Hibiscus - Yang sangat awesome untuk increase metabolisma, bantu pencernaan, bantu eliminate toxins, dan bagi tenaga pada badan.
❤️ F3 Whey Protein - Rahsia badan cantik, PROTEIN yang sangat awesome ni.

Okey now, TENTANG ALOE VERA HERBALIFE

Aloe ni daripada pokok Aloe Vera, yang mmg well known dengan kesannya untuk sedapkan perut, lancarkan pencernaan, sihatkan usus. Org Melayu kata detox dan ‘cuci usus’ 😂. (Saya tak kata cuci usus ya. Read further 👇🏻




RASA LETIH, KURANG SEGAR, MENGANTUK, SETIAP KALI LEPAS MAKAN?
Sekarang cuba kita fikir, selalu kita rasa normal untuk rasa letih dan kurang segar selepas makan. Kita rasa itu normal. Bila rasa kurang segar, kita cari minuman bergula untuk tenaga. 

Sedangkan gaya hidup stress, makanan kurang fiber, makanan tak seimbang dan tak sihat, makanan bergula tinggi, berlemak tinggi, makanan dengan transfat, makanan proses - ini semua membebankan usus! 

Instead of badan kita dapat zat nutrisi daripada makanan yang kita makan, badan kita jadi terbeban pulak dengan makanan tu. Instead of badan boleh guna nutrients dalam makanan untuk lancarkan pencernaan, badan kita tak boleh guna sebab tak cukup organic nutrients dan natural enzymes. 

KESANNYA? Badan jadi letih lepas makan! Sebab sisten pencernaan kita kena BEKERJA SANGAT KERAS untuk mencernakan makanan-makanan kita. Sebab tula lepas makan jadi letih. dan benda tu bukannya sesuatu yang normal seperti yang anda fikirkan. Dan anda tak perlu minuman bergula untuk boost tenaga selepas makan. 

FUNGSI ALOE VERA HERBALIFE

🌸 support sistem pencernaan yang terbeban dengan gaya hidup stress, kurg fiber, makanan tak sihat, banyak gula, lemak, transfat, processed foods - ni semua membebankan usus. Aloe Herbalife membantu sistem pencernaan kita untuk lebih lancar regardless of gaya hidup zaman kini yang membebankan usus seperti diatas.
🌸 mengandungi organic nutrients, natural enzymes, vitamins, minerals, amino acids, & aloe vera. 
🌸 mengandungi chamomile & antioxidants untuk melawan kesan negative toxins & penuaan. 
🌸 Tingkatkan penyerapan nutrients, jadi kita akan dapat the most daripada makanan yg kita ambil. 

Siapa yang dan minum Herbalife SHAKE kat sini, bila consume Aloe sekali, penyerapan nutrisi dari F1 Shake tu akan jauh lebih optimum!! Sebab Aloe membantu tingkatkan penyerapan nutrisi, kesan F1 tu sendiri akan lebih power. 


KISAH SAYA DAN ALOE VERA HERBALIFE



2 tahun pertama consume Herbalife, saya minum F1 Shake, Whey Protein, dan Teamix je. Waktu tu Aloe tak masuk Malaysia lagi. Sejujurnya kesan shake pada badan saya dulu lambat sikit saya rasa. 

Mmg rasa sihat lepas Herbalife, tp tak sesihat lepas ada Aloe sekali. 

Awal2 ambik Herbalife Shake, saya rasa tenaga berbeza dan jadual makan saya mula lebih tersusun. Kalau tak lapar kenyang saya tak menentu dan ia membuatkan kehidupan saya sangat tak teratur. 

Tapi untuk digestive system, saya masih kejap membuang kejap tak membuang. Kulit pun berjerawat penuh walaupun dah 2 tahun guna Shake Herbalife.

Tahun ke 3 kot, Aloe masuk Malaysia. Saya terus grab sebab kawan2 Herbalife oversea semua kata saya ni perlukan Aloe sebab badan tak sihat sangat, kulit saya reflect digestion saya tak berapa sihat. (membesar byk sgt processed foods 😌). 

And yesss kesannya lepas Aloe ni, mmg rasa sihat sangat!! Baru badan dapat absorb nutrisi dengan effektif agaknya. Sedih betul 😂 




KESANNYA PADA SAYA :
🌟 Badan lebih segar!
🌟 Relieve masalah berkaitan pencernaan (occasional indigestion) 
🌟 Kulit senang sangat improve Alhamdulillah
🌟 Lepas lunch minum Aloe & Teamix, confirm segar tak ngantuk, mood happy, boleh focus kerja. 
🌟 Increase hydration. So sesuai kalau tengah letih, workout, etc. Badan kita akan letih bila dehydrated. 
🌟 Kalau travel lagilaaaaa wajib bawak Aloe ni. Time travel lah digestive system kite nak bad mood, immune drop, kurg nutrisi, etc. Aloe + Teamix time travel is my healthy and energy pills!! 


 

So banyak-banya produk Herbalife memang semua saya guna, tapi priority yang memang TAKKAN TINGGAL, 
F1 SHAKE, ALOE, TEAMIX, WHEY PROTEIN


APA SEBENARNYA KESAN ALOE YANG KITA BOLEH RASA?

  • Bila kata healthy digestion, susah sikit nak relate kan? 😄 Usus sihat, SO WHAT?
  • kesan aloe tu sebenarnya bila usus kita sihat, tubuh kita jadi sihat. 
  • Bila sistem pencernaan tak lagi terbeban dan kena kerja kuat nak digest makanan kita, bila sistem pencernaan lancar, weight loss progres pun lebih lancar.
  • Anda suka dengan term “DETOX” kan? Orang selalu relate, bila detox senang kurus, bila detox kulit cantik, bila detox badan rasa sihat dan segar. (detox bukan setakat makan produk je. Tp tu cerita lain)
  • Tu semua kesan Aloe jugak. Bukanlah sebab Aloe merawat, tapi semua back to explanation di atas. Healthy digestion. 
  • USUS SIHAT, DIGESTION LANCAR ➡️ PENYERAPAN NUTRISI MENINGKAT ➡️ SELURUH BADAN DAPAT KESAN POSITIVE. 
USUS YANG SIHAT BOLEH SPEED UP WEIGHT LOSS, KURANGKAN CRAVING, DAN TINGKATKAN PENYERAPAN NUTRIENT.

GAYA HIDUP ANDA : KURANG TIDUR, STRESS, SIBUK SANGAT, TAK BOLEH MAKAN ORGANIC FOOD 24 JAM

Lifestyle kita berubah-rubah, tak sempurna je everyday. Semua org mcm tu. Kena prepare kawal diri under pressure jugak. Jangan cepat mengalah pada gaya hidup sihat hanya sebab kehidupan kita sibuk dan stress. 

Kalau tak cukup tidur atau very stress, jaga digestive health jugak. Sebab stress/lack of sleep effect digestion. Digestion effect skin, weight loss, nutrition absorbtion thus immune system pun drop. Perasan tak bila stress/tidur tak tentu - berat susah turun? 

Herbal Aloe Concentrate ni membantu increase digestive health under all circumstances, therefore membantu boost body function under all circumstances jugak. 

So tak kisahla anda jenis sangat sibuk, sangat stress, atau tak cukup tidur, ANDA SANGAT SESUAI DENGAN HERBAL ALOE CONCENTRATE.

KESAN ALOE VERA OVERALL : 

1. Boost weight loss
2. Kulit yang sihat
3. Badan lebih sihat dan segar

ALOE VERA HERBALIFE KINI ADA DUA PERISA!

Tahun 2017 ni ada macam-macam produk masuk! Nilah antaranya, Aloe Vera perisa Mango. Nyummmmsss. Memang sedap. 



Boleh la try ye. 

HUBUNGI 0136280514 untuk dapatkan produk / mulakan program Herbalife

0136280514
0136280514
0136280514

FOLLOW INSTAGRAM : @amalinapeter_coach untuk update terkini


Info semua produk Herbalife di Malaysia : Produk Herbalife Online, klik sini


Jom join coaching kurus Herbalife bersama #TeamSuriKurus! : Untuk Turun Berat Badan dengan Herbalife dan Coaching, klik sini

Produk Herbalife untuk kurus? : Produk Herbalife untuk Kurus Klik Sini
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...