Amalina Peter in Instagram @amalinapeter_coach ! #TeamSuriKurus

Isnin, 30 Oktober 2017

Sebab Kenapa Berat Badan Susah Nak Turun

Kenapa Berat Badan Susah Nak Turun?

Siapa yang pernah cuba nak kurus mesti akan rasa benda ni :

- Diet tu susah. Kena strict/disiplin/berkorban.
- Berat susah nak turun
- Tapi berat tu senang je naik
- Dah diet teruk-teruk, turun 1kg je T__T

Sebenarnya pasal berat badan ni, dengan ilmu yang betul, senang sangat untuk kita kawal.

For starter, siapa yang biasa berdiet, berikut adalah beberapa sebab kenapa berat badan susah nak turun...

10 Sebab Kenapa Berat Badan Anda Susah Nak Turun

1. Kurangkan makan tanpa ilmu yang betul.

2. Berhenti makan NASI, tapi ganti dengan karbo lain yang lagi merapu / tak sihat

3. Kurangkan makan, sampai kurg makan protein jugak

4. Makan sayur dan buah je, kononnya sebab sayur dan buah tu je yang anda tahu sihat.

5. Konon-konon dah kurang makan, sebenarnya 'sedikit' makanan yang anda makan tu tinggi kalori. Walaupun rasa kurang makan, tapi kalori tetap berlebihan.
6. Banyak makan makanan proses.
7. Banyak makan 'hidden sugar'
8. Pemakanan harian tak seimbang
9. Terlalu kurang makan
10. Terlalu fokus bersenam, tapi tak jaga makan pun.
Siapa yang terjebak dalam 10 point diatas? Baiklah cepat-cepat atasi cabaran tu sebelum anda teruskan lagi dengan 'diet' program anda yang kurang effektif.

Cara Mengatasi Masalah Diatas?

Jadi macam mana nak keluar dari perangkap diatas??
Dengan ILMU. Belajar dengan cara turun berat badan yang sihat, dari orang yang memang mahir dalam bantu orang lain kurus. Sebab ilmu kat internet ni banyak. ILMU MERAPU PUN BANYAK. Ilmu tak bermanfaat pun banyak.
Air lemon lah.
Teh kurus lah.
Detox lah.
Berhenti makan nasi lah.
Bersenam semata-mata.
Kira kalori semata-mata.
BANYAK TIPS KURUS, tapi yang betul-betul membantu anda untuk KURUS DENGAN SIHAT, TAK YOYO, TAK LAPAR, SENANG MAINTAIN LEPAS IDEAL, adalah dengan healthy weight loss method.

Cara Kurus Yang Sihat Tu Macam Mana?

- Kurangkan makan ikut pengiraan yang tepat untuk keperluan kalori badan. BUKANNYA KURANG MAKAN SAJA-SAJA.
- Isikan makanan harian anda dengan seimbang : Ada karbohidrat, ada protein, ada lemak sihat, ada fiber.
- Pilih gaya hidup yang lebih aktif. Banyakkan berjalan, bergerak, dan kalau boleh dah tentulah mula bersenam. Kalau bersenam tu terlalu advance bagi anda, mulakan dengan banyak berjalan dulu.


Sertai SURIKURUS ONLINE COACHING!

Nak senang join lah SuriKurus Online Coaching terus. Apa beza Online Coaching SuriKurus dengan kurus sendiri?

Kelebihan join program SuriKurus Online Coaching

1. Coach buatkan mealplan anda, keperluan kalori anda, keseimbangan nutrient dari makanan harian anda.
2. Anda PASTI boleh turun berat.

3. Kalau result tak turun berat, Coach akan bantu anda analyze dan improve.

4. Group Coaching yang sangat supportive.

5. Coach berikan homework untuk mudahkan anda ubah gaya hidup sihat one step at time

6. Coach akan didik cara fikir yang betul. MINDSET BETUL = WEIGHT LOSS MUDAH.

7. Bila anda jatuh/down, Coach sambut dengan cushion. Hehe. Kalau sendiri-sendiri je, bila tak turun terus give up.

8. Anda boleh elakkan 10 perangkap kegagalan diatas!
HUBUNGI 0136280514 untuk dapatkan mulakan program anda
FOLLOW INSTAGRAM : @amalinapeter_coach untuk update terkini

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Join program kami, dengan mindset yang betul. Faktor yang melambatkan penurunan berat dalam program SuriKurus!

Faktor yang melambatkan weight loss bila first month on program - TAK IKUT MEALPLAN. Dalam SuriKurus Coaching, orang tak turun berat bila tak ikut mealplan je. 
Ada 3 jenis 'tak ikut mealplan'. 

1. Terlalu longgar. Semua makanan pun nampak "Ala sikit je." So cuit cuit. Biasanya food awareness belum betul2 deep. Jadi cara pandang makanan pun belum berpengalaman mcm org yg dah bertahun2 healthy lifestyle. Manja-manja biasanya geng kategori ni. 😄 Boleh di didik. 

Yang penting kena bersedia untuk DIDIK diri.😘 

2. Terlalu risau/stress. Sampai takut makan snek, takut makan nasi, takut makan protein. Berat turun sikit takut. Gain muscle mass pun takut. Hilang FUN dan ENJOY dalam healthy lifestyle tu. 

Jangan gitu ya kakak-kakak. YOU ARE IN CONTROL OF YOUR BODY. Badan kita takkan menggemuk melainkan kita buat nombor 1 diatas. Hehehe. 

Yang ni pun boleh di didik. Letak je dalam group SuriKurus nanti senangla terpengaruh dengan kawan-kawan yang FUN dan HAPPY (dan nakal) tu. haha.

3. Terlalu pandai. Semua mealplan di tukar ikut apa yang di rasa lebih baik, ikut tips org lain, ikut bacaan kat internet, ikut nasihat kawan. Kata Coach je dia taknak ikut hahah.

Jarang jumpa org gini tp sekali jumpa tu kalau 3-4 bulan masih tak berubah, ikut pandai sendiri, saya refuse untuk proceed coaching sebab tak bisa tolong lahh bila org tak bersedia nak menerima 😂- biasanya org cmni pun tak turun langsung 😭

Kesimpulannya, nak kurus dalam Program SuriKurus ni: 

1. Have fun, enjoy, dalam healthy eating habit. Bukannya enjoy makan benda2 terlarang ya hahah.

2. Ikut mealplan. Lama-lama bila ikut guideline, kita akan kenal badan kita. Pastu kite boleh adjust2 sikit ikut yg terbaik dengan badan.

3. Be moderate. Jangan nak eat clean takde minyak langsung, atau takut sangat makan ayam, atau takut sangat makan 5x sehari. BE MODERATE. 

4. Buat homework yang coach bagi. Sebab homework tu cara terbaik untuk didik diri dengan benda baru. Apply dulu baru faham. 

5. DO YOUR BEST ON YOUR FIRST MONTH (ikut mealplan jangan kurangkan jangan lebihkan), so you'll know your body punya potential. Kalau awal2 dah ambil on off, mcm mana kita nak tahu betapa awesomenya badan kita respond to healthy lifestyle kan 😍
By Coach InaAb, Coach Turun Berat Badan Herbalife 10 tahun
IG : @amalinapeter_coach

BOLEH CHECK LINK DI BAWAH UNTUK LIHAT TESTIMONI PROGRAM KAMI!
TESTIMONI GROUP BULANAN BULANAN 
http://amalina-peter.blogspot.my/2017/09/testimoni-terkini-herbalife-malaysia.html
TESTIMONI INDIVIDU TERKINI

PROGRAM TURUN BERAT BADAN HERBALIFE

COACH TURUN BERAT BADAN WANITA


HUBUNGI 0136280514 untuk mulakan program

0136280514
0136280514
0136280514
FOLLOW INSTAGRAM : @amalinapeter_coach untuk update terkini

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...