TOTAL LOSS: Coach Ina 12kg. Coach Ab 8kg.

TOTAL LOSS: Coach Ina 12kg. Coach Ab 8kg.
Hubungi 0136280514 untuk sertai Cabaran Turun Berat Badan 30 Hari, 100% Online!

Tuesday, December 23, 2014

Bagaimana Nak Beli Herbalife Jika Anda Luar Negara?

Bismillah. 

Simple sangat sebenarnya. Simple sangat sampai aku tak sedar ramai yang mahu tetapi tak tahu caranya. Last-last pendam dalam hati jela tunggu balik Malaysia, ye tak?


Kaedah yang akan aku ceritakan dalam entry ini khusus untuk mereka:


  1. Malaysian, tapi tinggal di luar negara.
  2. Hanya untuk negara yang sudah dimasuki Herbalife. 

(Kecuali Indonesia dan India. For some reason these countries are different. Anyone from India boleh diuruskan lagi, tapi Indonesia memang tak boleh. Tunggu balik Malaysia ye adik-adik akak-akak sekalian)

Pembelian product dari luar negara, dalam keadaan anda TIDAK berada di negara tersebut, adalah illegal. Boleh kena saman. So don't get creative lah ye nak smuggle overseas product. Aku buat entry ni untuk pelajar/pekerja Malaysian tetapi tinggal di oversea. 


Tahukah anda Herbalife berada di lebih 90 buah negara? 


Maknanya, Aku sebagai Coach Herbalife, boleh ada client di keseluruhan 90 buah negara ini, walaupun aku diam-diam kat Malaysia je. Macam tulah. Jadi, dah tentulah anda warganegara Malaysia sekalian, yang inginkan Herbalife, boleh dapatkan Herbalife tanpa perlu pulang ke Malaysia dulu. 


Yang bestnya bila anda mula consume Herbalife di luar negara ni, anda akan rasa product murahhh, (sebab currency). Jadi senang-senang je nak naik ke level discount tinggi-tinggi tu sebab senang-senang je membeli kan. Kedua, anda berpeluang merasa flavours di negara lain. Macam macam ada. Lain negara lain product dan perasa. So bestlaaa kan boleh explore. That's why kami Herbalifer ni pantang melancong ke negara lain pasti singgah di Herbalife Office negara tersebut sebab nak cuba product2 negara tu. 


Sebelum anda membaca penerangan yang panjang lebar ni, anda perlu tahu yang setiap negara akan ada details yang berbeza sebenarnya, bergantung kepada syarat yang ditetapkan oleh kerajaan negara itu sendiri. In general, kat bawah ni adalah yang umum. Paling senang ikut pengalaman aku US, UK, Aussie. Tapi still negara-negara lain ramai je clients kami, cuma client tu ada cerita la kena isi form ke apa ke.


"Saya pelajar di luar negara, bagaimana nak mulakan program Herbalife di sini?"


1. Registerkan diri anda sebagai ahli Herbalife. 


1.1 Cara Pertama: Daftar di Malaysia je. Tak bermaksud literally physically di Malaysia. Just melalui system Malaysia. Transferkan duit RM94 pada coach Herbalife anda yang berada di Malaysia. Coach anda akan daftarkan anda online sahaja. Lepas dah daftar (ambil masa 5 minit je daftar kalau anda dah bayar), anda ada Herbalife ID anda tersendiri, MY *******. 


Pembayaran RM94 anda itu termasuk Pek Keahlian anda, yang akan kami berikan bila anda balik Malaysia ataupun by your request kami akan post kan ke alamat yang anda inginkan (it comes with extra charges though) :D 


*Proses ini anda boleh lakukan sendiri juga sebenarnya, tp biasalah client manja-manja selalu kami je buatkan. Heheh. Boleh hubungi kami untuk personalize coaching. 


*Ambil masa 5 minit sahaja sebaik sahaja anda membuat pembayaran.


1.2 Cara Kedua: Jika anda nak mendaftar di negara tersebut. Apa bezanya dengan cara 1.1? Anda punya ID akan bermula dengan nombor negara itu. Nampak best sikitla ala-ala orang yang IC die lahir luar negara. Lagi satu, anda akan dapat pek keahlian dari negara itu sendiri, so boleh baca materials negara tu lah semuanya. Bestla kalau anda nak buat bacaan lanjut tentang Herbalife negara tersebut. Tapi cara ni susah sikit. 


Anda call HQ negara tersebut.


"Hello. I want to register as Herbalife Member. I already have a coach in other country, I only need to buy the membership pack here so I can use the product as soon as possible"


Lepas tu ikutlah apa yang orang tu guide suruh buat. Method ni telah dijalankan oleh beberapa orang client saya yang gigihnya independent. Tau-tau je dah settle. 


*Ambil masa 2 minggu sebab borang kena post pada anda dan lepas isi anda kena post/fax semula ke Herbalife. 


2. Lepas register, online shopping je!


Lepas dah registerkan diri sebagai ahli, semua dah senang. Shopping aja! Pergi ke website https://www.myherbalife.com, Anda boleh gunakan ID anda untuk membuat online shopping di hampir semua 90 buah negara. So just masukkan ID dan password anda, pilih negara mana yang anda berada untuk buat shopping, dan benda2 online shopping itu berjalan seperti biasa.


Hal pembayaran itu berbeza mengikut negara. So kena lalui sendiri baru tahu. :D



"Saya pelajar di luar negara, bagaimana nak mulakan berbisnes Herbalife di sini? Dan macam mana dengan pelanggan saya kalau saya dah pulang ke Malaysia nanti?"


Beli product from HQ dan jualkan aja seperti biasa. Student luar negara selalu lebih memerlukan Herbalife sebagai meal replacement sebab makanan halal tak mewah seperti di Malaysia. Kalau malas masak tu shake aje. 

Before balik Malaysia, pastikan semua pelanggan anda telahpun didaftarkan sebagai ahli, supaya mereka boleh membeli online sendiri, sambil merasa diskaun ahli. Apa salahnya kan? :)

Macam tu jelah ceritanya. 


*******************************************************************

Jangan ada yang berangan nak beli dari negara UK, mintak hantar ke Malaysia pulak. Penghantaran produk yang anda beli melalui negara itu, hanya boleh dibuat dalam negara tersebut sahaja. So kalau anda kat US, anda tak boleh beli melalui Herbalife Malaysia. Begitulah sebaliknya. 

Nahh dah tahu caranya, bolehla hubungi coach Herbalife yang anda kenal sekarang. Mungkin mereka kawan-kawan, ataupun ahli keluarga. 

Ataupun anda boleh hubungi kami sahaja inalen056@gmail.com ataupun 0136280514 (available Telegram / Whatapp)

Herbalife Seoul Korea

Herbalife Hong Kong. Maryam focussss memilih barang. Barang Hong Kong BEST!!

Herbalife Macau

Herbalife Tokyo Jepun

Herbalife Los Angeles, California

LA California. Shopping!!

Have fun!! Wassalam. :)
Post a Comment

Disclaimer to avoid confusion:

*Consumers who use Herbalife Formula 1 twice per day as part of a healthy lifestyle can generally expect to lose around 0.5 to 1 pound per week. Participants in a 12-week, single-blind, study used Formula 1 twice per day (once as a meal and once as a snack) with a reduced calorie diet and a goal of 30 minutes of exercise per day. Participants followed either a high protein diet or a standard protein diet. Participants in both groups lost about 8.5 pounds.
*All product results in this blog are not typical. Individual result may vary
*All statements in this blog have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
*This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.