JUMLAH PENURUNAN BERAT DI BAWAH COACH INA AB TAHUN 2017

798KG
Follow Instagram @amalinapeter_coach untuk info terkini

Amalina Peter in Instagram @amalinapeter_coach ! #TeamSuriKurus

Khamis, 30 April 2015

Herbalife Teamix dan Herbal Aloe Concentrate Sebagai Minuman Harian

Bismillah.




"You all pernah try makan makan makan lepas tu minum Aloe + Tea? Ce try lepas ni. Bestttt. And you most probably wont feel sleepy/tired after meals. Kalau tak pernah rasa kena rasa dulu."


Jadi saya nak share pasal minuman harian saya. Combo nye adalah: HERBAL ALOE CONCENTRATE + TEAMIX. Oh bestnya. Sebut je pun dah rasa segar bugar hahah.

Tapi ini bukan cara penggunaan Herbalife yang rasmi. Ini Herbalife Cara Saya, Pengalaman Saya. :)

HERBAL ALOE CONCENTRATE






Herbal Aloe Concentrate membantu untuk promote healthy digestion dan melegakan sistem penghadaman. Cara hidup kita harini yang kurang fiber dan nutrients boleh merosakkan sistem penghadaman. Jadi Herbal Aloe ni membantu menyihatkan sistem penghadaman dengan membersihkan dan melegakan digestive tract. 


Bila kita makan unhealthy food, buah ikan ayam yang tak organic dan bertoxic, processed food, dan almost everything in our home sekarang ni, badan kita akan ambil masa yang lebih lama untuk cernakan makanan-makanan tu. Bila badan kita tak boleh guna natural ingredients yang ada kat dalam pemakanan harian kita untuk cernakan makanan, badan kita kena kerja lebih keras untuk pencernaan, membuatkan kita rasa penat dan letih selepas makan. (familiar with this? Macam common kan?)

Kenapa aloe best?
- Melegakan sistem penghadaman
- Rasa citrus masam-masam gitu, refreshing citrus drink! Besttt.
- Membantu untuk minum 3 Liter air sehari sebab ada perasa tambahan pada kalori minima dan tiada gula. Kalau takde aloe nak minum air kosong sampai 3L tu kembung je rasa perut. Bila ada aloe ni memang bestlah tak perasan pun dah minum banyak. 
- Membersihkan sistem penghadaman, maka membantu meningkatkan penyerapan nutrient. Waaaahhh.
- Aloe Herbalife ni dah jadi minuman saya selepas makan. Instead of minum air manis, air karbonat, dan lain-lain, kadang-kadang kita teringin nak ada perasa yang lebih kuat selepas lunch, berbanding minum air kosong je. Kalau lepas makan sambal pun sambal punya rasa kuat lagi. Jadi instead of minum something bergula untuk pencuci mulut, aku pilih minum Aloe. Refreshing citrus taste. Puas hati.

SERIOUS, BEST. Bukan untuk kurus je tau.


Ada kena mengena tak dengan weight loss/weight maintenance?

Usus sihat, nutrient pun lebih lancar diserap oleh badan, makin effektif lah usaha nak jaga badan. Of course ia datang selepas penjagaan makan dan exercise. Tapi still lah, It's IMPOSSIBLE to lose weight healthily dengan jaga kesihatan usus tapi tak cut calorie.

Ramai orang suka cari jalan singkat nak lose weight. Dengan air detox lah, dengan minuman aloe sahaja lah, dengan minuman citrus sahajalah. Basic point untuk lose weight: CALORIE, NUTRITION, EXERCISE. Yang lain tu membantu je, bukan untuk permanent healthy weight management. Jangan malas ye.  :)

Soalan feveret orang ni. Cirit tak lepas minum? Terus lari pergi tandas? :'D TAKKK. Hahah. InsyaAllah takkk. Sedap, selesa, best. Itu lah perasaannya. Hahah. Kalau ada yang cirit bila minum tu, adala tu issue yang kami coach Herbalife have no right to advice you on that. :'D

Disclaimer
*perkongsian aku diatas boleh digunapakai untuk orang-orang yang takde medical issue. Kalau ada medical issue mohon refer doctor ye bukan coach Herbalife. Heheh. 




HERBALIFE TEA MIX LEMON AND HIBISCUS


Ada 2 flavour. Tapi aku cakap  pasal lemon je sebab itu je aku minum bertahun-tahun ni. :D

Tea Mix ni antara produk penting untuk membantu weight loss, tapi kalau nak guna untuk energy and health je pun takpe macam saya yang tak perlu kurus ni. (sebab dah guna herbalife 10 tahun Alhamdulillah. Boleh tengok kisah kurus selepas bersalin saya)

Tea Mix membantu tingkatkan tenaga pada waktu tengahari dan waktu-waktu lain juga. Tea Mix mengandungi caffein untuk jump start metabolisma badan, membuatkan kita rasa refresh dan minda kita lebih alert. (refer botol untuk kuantiti bancuhan)

Bagi orang-orang yang berlebihan berat badan, low energy dan letih itu sesuatu yang biasa, jadi InsyaAllah Herbalife Tea Mix ni akan membantu di situ.

Kenapa Tea Mix Best?
  • Jump-starts thermogenic (metabolic) activity
  • Boosts the feeling of energy
  • Provides antioxidant support
  • Instant and low-calorie
  • Contain caffein to increase alertness and improve concentration
  • Rasa yang sedap dan menyegarkan
  • Boleh minum sejuk/panas (tapi kalau campur aloe tak boleh panas)


    Sesuai Untuk?
    • Perlu turun berat badan
    • Letih dan tidak boleh fokus selepas tengahari
    • If you feel you constantly need to fight tiredness 


    ******************************


    Itulah fungsi Aloe dan Teh Herbalife in details dengan penjelasan cara aku. Kalau korang ada soalan-soalan yang lebih detail, atau soalan-soalan yang berkenanan isu medikal, Coach Herbalife tidak ada kelayakan untuk menjawab soalan anda. 


    Pasni boleh beli sorang satu Aloe dan Teh pastu letak dalam handbag macam ni ye. :D



    0136280514


    CHECK OUT OUR WEIGHT LOSS PROGRAM

    Disclaimer:
    *Product result is not typical. Individual result may vary.
    *All statements in this blog have not been evaluated by the MOH. 
    *This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 
    Catat Ulasan
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...